Aromasin is de merknaam van de meestgebruikte selectieve aromataseremmer op de markt. Het lijkt in werking erg veel op Arimidex. Het grootste verschil in de praktijk is dat Aromasin wat krachtiger is dan Arimidex. Dat maakt het gebruik van dit relatief dure product in de praktijk wat goedkoper.

Hoe Werkt het

Aromasin blokkeert het aromatase enzym, dat het belangrijkste enzym is in de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Het vermindert oestrogeen gemiddeld tot wel 85%, waar vergelijkbare middelen als Femara en Arimidex rond de 75-80% zitten. In de praktijk zul je van dit verschil niet zoveel van merken. Aan de andere kant hebben veel bodybuilders betere ervaringen met Aromasin.

Toepassing

AromasinAromataseremmers worden in de medische wereld gebruikt voor het verminderen van kankercellen, vooral bij postmenopauzale vrouwen. Meestal is het gebruik ervan vervolgstap, nadat kankercellen na behandeling met een middel als Nolvadex zich toch blijven vermeerderen.

Voor gebruikers van anabole steroïden is het middel vooral van toepassing gedurende een kuur, of tijdens de nakuur om problemen die ontstaan als gevolg van aromatisering, te voorkomen of op te lossen. Op het eerste oog lijkt dit op het functioneren van SERMS. Hoewel dat deels klopt zijn er toch wat wezenlijke verschillen tussen SERMS en aromataseremmers .

Dosering

Vanwege de relatief korte halfwaardetijd wordt Aromasin dagelijks oraal ingenomen. De standaard dosering is 25mg per dag (1 tablet). Het is echter raadzaam om te kijken wat de laagst mogelijke dosering is waarmee de beoogde resultaten worden behaald. Een te lage oestrogeenspiegel is namelijk ook verre van een ideale situatie.