Deca-Durabolin is de merknaam van het middel Nandrolon Decanoaat, dat wordt gefabriceerd door het Nederlandse bedrijf Oragon. Het is een zeer veelzijdige en krachtige anabole steroïde, die bekend staat om zijn tadalafil kopen spieropbouwende eigenschappen. Je ondervindt bij gebruik ervan relatief milde bijwerkingen, omdat het weinig androgene eigenschappen heeft.

Samenstelling Deca Durabolin

Deca-Durabolin, ook vaak simpelweg Deca genoemd, is een zogenaamd 19-nortestosteron . Deze vorm van AAS is gebaseerd op testosteron, maar op de 19e positie in het sterolskelet is een koolstofatoom is verwijderd. Vandaar de naam van deze groep. Een ander populair middel dat onder de groep van 19-nortestosteron valt is trenbolone.

Het is een bewerkte versie van nandrolon. Nandrolon is een stof die ook van nature in geringe mate in je lichaam aanwezig is. Om je een beeld te geven, je hebt onder normale omstandigheden ongeveer 50 keer meer testosteron dan nandrolon in je lichaam. Nandrolon wordt in de medische wereld vaak toegediend aan mensen die er voordeel bij hebben als er minder eiwitten worden afgebroken / eiwitten worden opgebouwd. Voorbeelden hiervan zijn herstel na een zware ingreep of ernstige brandwonden.

Uiteraard zijn het juist deze specifieke eigenschappen, die het voor bodybuilders een interessant middel maken om te gebruiken.

Wat zijn de grootste voordelen van Deca Durabolin?

Als je Deca Durabolin vergelijkt met testosteron, dan zijn er een aantal verschillen.

  • Minder androgeen – Deca Durabolin heeft relatief weinig androgene eigenschappen. Dit komt Deca Durabolinvoornamelijk omdat niet omzet in DHT , maar in het minder androgene dihydronandrolone. Hierdoor is er bij het gebruik van Deca Durabolin sprake van relatief milde androgene bijwerkingen zoals haarverlies of prostaatklachten.
  • Aromatiseert minder – een groot voordeel van Deca Durabolin is dat het bij gebruik 5 keer zo weinig wordt omgezet in estradiol in vergelijking met testosteron. Dit vermindert sterk de kans op een aantal oestrogene bijwerkingen zoals acne en gynaecomastie.
  • Zeer anabool – Deca Durabolin is uiterst geschikt om spiermassa op te bouwen. Dit komt onder andere door een verhoogde stikstofretentie en de verhoging van IGF1 . Beiden werken stimulerend bij de opbouw van spiermassa.
  • Weinig injecties – Deca Durabolin heeft een vrij lange ester. Dit heeft als voordeel dat je niet erg vaak hoeft te injecteren.

Nadelen van Deca Durabolin?

Uiteraard is er, net als bij iedere soort AAS, een keerzijde van de medaille. Hoewel Deca Durabolin erg populair is vanwege zijn relatief milde karakter, in combinatie met krachtige spieropbouwende eigenschappen, moet je wel rekening houden met de volgende nadelen:

  • Verlaagd testosteron – Een van de valkuilen van Deca Durabolin is dat het de testosteronspiegel verlaagd. Hoewel het op zichzelf zorgt voor een anabole werking, is het hebben van laag testosteron uiteraard niet wenselijk. Je zult dan te maken krijgen met een aantal serieuze bijwerkingen. Om deze situatie te voorkomen wordt het doorgaans aangeraden om Deca samen met testosteron te gebruiken. Op die manier is het mogelijk om gebruik te maken van de voordelen van Deca Durabolin, zonder in de problemen te komen wat testosteronwaarden betreft.
  • Waterretentie – alle middelen die onder nandrolon vallen zijn tevens een zogenaamd progestageen. Progestageen kent veel van dezelfde eigenschappen als progesteron, dat bij het gebruik van AAS vaak verantwoordelijk is voor waterretentie. Verhoging van progestageen, zal invloed hebben op de progesteron-receptoren. Dus ondanks dat Deca Durabolin relatief weinig aromatiseert, komt het toch vaak voor dat je veel vocht vasthoudt, dit vanwege de aanwezigheid van progestageen die de hoeveelheid progesteron zal verhogen.
  • Relatief lange kuur – vanwege de toevoeging van de decanoaat ester, zal Deca gelijdelijk vrijkomen in het lichaam. Dit heeft als gevolg dat er meer tijd nodig is om een bepaald resultaat te behalen. Je moet er dus redelijk geduldig voor zijn, het werkt niet direct.

Gebruik en dosering

Deca Durabolin is een injecteerbare soort AAS die door de meeste mensen wekelijks wordt geïnjecteerd. voordelen van Deca DurabolinDe duur van de kuur hangt een beetje af van je doelen en je tolerantie, maar het is raadzaam om het minimaal 10 weken en maximaal 16 weken aan één stuk te gebruiken.

Voor mensen die voor het eerst Deca willen gaan gebruiken, is het van belang om op een veilige manier de gewenste resultaten te behalen. Als je geen ervaring ermee hebt, dan is een hoeveelheid van 400mg per week een redelijk veilige dosis om mee te beginnen. Je kunt dan resultaten boeken en daarnaast ervaren welk effect het middel op je lichaam heeft wat betreft bijwerkingen.

Als blijkt dat je geen problemen ondervindt van het gebruik, dan kun je overwegen de dosering te verhogen tot maximaal 600mg per week.

Stacken

Je kan Deca op zichzelf gebruiken, maar zoals reeds is aangegeven kun je daarmee tegen problemen aanlopen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om Deca in een stack te gebruiken. Voorbeelden van populaire stacks zijn:

  • Deca / Test – een zeer krachtige combinatie. Eigenlijk het beste van twee werelden, die gestackt ook het probleem van de verlaging van testosteron door gebruik van Deca oplost. Een goede vuistregel is om Deca en testosteron in dezelfde hoeveelheden te gebruiken tijdens een kuur.
  • Kickstart – veel mensen willen vanaf het begin van een kuur meteen vlammen. AAS met een lange ester zoals Deca Durabolin zijn echter pas merkbaar na een aantal weken. Om die reden voegen mensen vaak een kortere ester aan de kuur toe, zodat ze vanaf het begin van de kuur de effecten voelen. Als de Deca inkickt dan wordt er met deze korte ester doorgaans gestopt. Vaak wordt hierbij gekozen voor orals zoals T-bol of D-bol .

Nakuur

Het is belangrijk om na het kuren een degelijk opgezette nakuur te gebruiken . Dit om je natuurlijke testosteronaanmaak weer op peil te krijgen. Laat dit in geen geval achterwege.

Als je testosteron gebruikt naast Deca, dan is het raadzaam dit na het beeïndigen van de kuur nog 2-3 weken door te laten lopen, voor je met de nakuur begint. Dit doe je omdat je wilt voorkomen dat je testosteronwaarden gedurende deze periode te laag zijn als gevolg van het gebruik van Deca, voor je de nakuur ingaat.