FAQ

Waar wil je meer over weten?

Erectiepillen
Erectieproblemen

Erectiepillen

Welke verschillende soorten erectiepillen zijn er?

Er zijn meerdere soorten erectiepillen, maar meestal bedoelen mensen de groep die we zogenaamde PDE5-remmers noemen. Andere soorten erectiepillen zijn meestal niet effectief, veilig of goed getest. Dit is wel het geval bij een aantal bekende PDE5-remmers. Deze groep erectiepillen zorgen ervoor dat een bepaald enzym – dat verantwoordelijk is voor het op spanning houden van de zwellichamen in de penis – wordt geblokkeerd.

Door het blokkeren van het PDE5 enzym kan er op een makkelijker manier meer bloed in de penis stromen. Hierdoor is het mogelijk voor mannen met erectieproblemen – om op een gezonde en effectieve manier – een erectie te krijgen waardoor bevredigende geslachtsgemeenschap mogelijk is.

De meest bekende soorten PDE5-remmers zijn:

  • Sildenafil (Viagra, Kamagra)
  • Tadalafil (Cialis)
  • Vardenafil (Levitra)
  • Avanafil (Stendra, Spedra)

Deze stoffen doen in essentie allemaal hetzelfde, maar ze verschillen op een aantal vlakken wat betreft werking en toepassing. Het is dus eigenlijk een kwestie van welke stof het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Op basis van deze zaken hebben mensen vaak een voorkeur voor de één of de ander.

Waar kan ik kwalitatief goede erectiepillen krijgen?

Als je zeker wilt zijn dat je erectiepillen van hoogwaardige kwaliteit in huis haalt, dan zijn er meerdere opties. Het is mogelijk om via je huisarts en de apotheek aan erectiepillen te komen. Dit vereist wel dat je daadwerkelijk erectieproblemen hebt met een aantoonbare medische oorzaak. Maak in dat geval gewoon een afspraak te maken bij je huisarts. Deze kan je vervolgens voorzien van een voorschrift.

Ben je om welke reden dan ook niet geïnteresseerd in de bovenstaande optie – of wil een arts je niks voorschrijven – dan zijn er een aantal goede webshops die je van originele, hoogwaardige pillen kunnen voorzien en je daarnaast goed informeren over het gebruik ervan. Een goed voorbeeld hiervan in Nederland is Kamagra-24.com.

Pas wel op met de online aanschaf van erectiepillen. Er zijn ook een hoop onbetrouwbare en kwalitatief slechte webshop te vinden. Wees dus altijd voorzichtig en koop alleen bij webwinkels die je vertrouwt.

Hoe goed werken erectiepillen?

Uit verschillende onafhankelijke onderzoeken blijkt dat de bekendste betrouwbare merken erectiepillen voor ongeveer 80% van de mannen effectief de symptomen van erectieproblemen oplost. Er is dus sprake van een vrij hoog percentage mannen die zeker baat hebben bij het gebruik van erectiepillen.

Er moet echter wel bijgezegd worden dat erectiepillen alleen goed functioneren om de symptomen van erectieproblemen te behandelen. Dat is niet hetzelfde als het genezen van de oorzaken waardoor de erectieproblemen ontstaan. Dit is namelijk niet wat erectiepillen doen.

Zijn erectiepillen veilig?

De meest bekende PDE5-remmers zin relatief veilig in gebruik. Er zijn geen serieuze nadelen bekend die – zonder aanwijsbare reden – komen kijken bij het gebruik van erectiemiddelen. Erectiemiddelen blijven echter wel gewoon geneesmiddelen, waarbij enkele serieuze zaken zin die je moet bekijken vóór je besluit gebruik te maken ervan.

De meeste van deze middelen zijn namelijk niet goed te combineren met een aantal specifieke ziekten, aandoeningen, voedingsstoffen of andere geneesmiddelen. Lees dus in ieder geval nauwkeurig de bijsluiter door en vraag naar informatie omtrent jouw persoonlijke situatie aan je huisarts.

In de regel is het gebruik van erectiepillen voor de meeste mannen echt geen enkel probleem, zonder serieuze gezondheidsrisico’s en zonder ernstige bijwerkingen.

Zijn erectiepillen verslavend?

Erectiepillen zijn niet lichamelijk verslavend. Er zitten dus geen stoffen in die je lichamelijk afhankelijk ervan maken of zorgen voor ontwenningsverschijnselen. Om deze reden kan het ook voor onbepaalde tijd worden gebruikt zonder dat het voor een fysieke verslaving of gezondheidsproblemen zorgt.

Het kan in sommige gevallen echter wel zo zijn – zeker als erectieproblemen zijn ontstaan door mentale problemen – dat mannen erectiepillen als mentale kruk gaan gebruiken. Hierdoor kunnen sommige mensen geen sex meer hebben zonder gebruik te maken van erectiepillen.

Erectieproblemen

Hoe ontstaan erectieproblemen?

Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben die zowel fysiek als psychisch kunnen zijn. Om die reden is het ook altijd verstandig om direct naar je huisarts te stappen als je problemen krijgt met erectieproblemen. Deze kan verschillende zaken onderzoeken, zodat je weet waaraan het ligt en op zoek kan gaan naar een geschikte oplossing.

Indien er een duidelijke oorzaak is die verholpen kan worden door een medische ingreep of medicatie, dan zijn de erectieproblemen vaak op te lossen zonder medicatie te nemen voor deze problematiek op zichzelf. Daarnaast ben je er dan ook meteen achter dat je met een probleem te maken hebt – dat de erectieproblemen veroorzaakt – hetgeen vervolgens opgelost kan worden.

Ontstaan erectieproblemen door ouderdom?

Nee. In zoverre, het is wel zo dat erectieproblemen vaker voorkomen naarmate mannen ouder worden. Het is echter niet zo dat het een functie is van ouder worden of dat het normaal is voor iemand die ouder wordt. Er zijn wel een aantal medische oorzaken die de oorzaak kunnen zijn van erectieproblemen, die vaker voorkomen bij oude mensen dan bij jonge mensen. Denk bijvoorbeeld aan teruglopende testosteronwaarden of prostaatproblemen.

Indien je dus iemand bent die op leeftijd is en problemen heeft met het krijgen van een bevredigende erectie, bezoek dan de huisarts om samen uit te zoeken waardoor deze problemen wellicht ontstaan zijn en wat er te doen is wat betreft het oplossen van de oorzaken of de symptomen. Het heeft echter vrijwel nooit direct iets met je geboortedatum te maken.

Zijn erectieproblemen permanent?

Alleen als de oorzaak komt door fysieke beschadigingen, zoals schade die neurologisch of vasculair van aard is. In de meeste gevallen zijn mensen die erectieproblemen hebben vanwege deze oorzaken, op de hoogte van de schade die de erectieproblemen veroorzaakt.

In vrijwel alle andere gevallen kun je met een arts kijken voor oplossingen op medisch gebied. Indien de oorzaken vooral psychisch van aard zijn, dan kan therapie vaak heel goed werken. Je zult in iedere situatie wel op zoek moeten naar de oorzaak om deze op te kunnen lossen.

Oplossingen kunnen voor sommige mensen ook in simpelere zaken liggen, zoals gewichtsverlies of het aanpassen van je levensstijl.

Wat zijn erectieproblemen precies?

Erectieproblemen of erectiele disfunctie is een toestand waarin mannen problemen hebben met het krijgen of behouden van een erectie die volstaat om naar tevredenheid geslachtsgemeenschap te hebben.

Moet ik altijd naar de huisarts gaan met erectieproblemen?

Ja. Altijd. Erectieproblemen zijn in de meeste gevallen een gevolg van relatief onschuldige oorzaken, die vaak kunnen worden opgelost door middel van een onderzoek en behandelingen van de oorzaak. Het is belangrijk om erachter te komen wat er met je aan de hand is en een objectieve, professionele mening is dan belangrijk.

Dit is niet alleen belangrijk om van je erectieproblemen af te komen, maar ook om de kans dat er een zeer serieus probleem de basis vormt van de erectieproblemen. Er zijn namelijk een aantal oorzaken die je absoluut uit wilt sluiten.

Daarnaast kan een arts je altijd voorzien van advies en informatie die zeer belangrijk kan zijn als het gaat om de route die je gaat nemen om je situatie te verbeteren. Vaak zijn er meerdere opties en een arts kan waardevol zijn bij het maken van keuzes.