Sustanon 250 is een van de meest populaire soorten testosteron die we kennen. Dit komt vooral vanwege de samenstelling. Sustanon kenmerkt zich namelijk vooral doordat het een mix is van een aantal verschillende esters. Deze eigenschap combineert een aantal voordelen, die zowel binnen de medische wereld als in de wereld van het bodybuilden en prestatiebevorderende toepassingen als positief ervaren wordt.

Samenstelling van Sustanon 250

Sustanon is eigenlijk de handelsnaam voor een mix van 4 verschillende varianten van testosteron met verschillende esters eraan verbonden. Deze zijn elk in een bepaalde verhouding aanwezig in Sustanon 250. De exacte samenstelling van testosteronesters die voorkomen in Sustanon 250 is als volgt:

  • 30mg Testosteron Propionaat
  • 60mg Testosteron Phenylpropionaat
  • 60mg Testosteron Isocaproaat
  • 100mg Testosteron Decanoaat

Deze testosteronesters vormen een gecombineerd totaal van 250 mg testosteron, vandaar het getal 250 in de naam Sustanon 250. De basis voor het combineren van deze esters is met het doel een testosterongeneesmiddel te maken dat de patiënt de voordelen van zowel een snelle afgifte kan bieden.

Dit heeft als voordeel dat de gebruiker veel sneller gebruik kan maken van de effecten die testosteron heeft op het lichaam. Vanwege het deel met de korte esters doet het product vrijwel meteen zijn werk. De lange esters zorgen er echter voor dat je niet extreem vaak hoeft te injecteren. Dit houdt ook het bloedplasma stabieler.

Met andere woorden, Sustanon 250 bied je het beste van 2 werelden. Het is wat dit betreft een ideale samenstelling voor mensen die niet vaak willen prikken, maar wel meteen van de effecten van exogeen testosteron willen genieten. Dit is ook exact de gedachte waarvoor Sustanon is ontwikkeld.

Herkomst van Sustanon 250

Sustanon werd oorspronkelijk bedacht en ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Organon in de vroege jaren 1970. Het idee was om een ​​op testosteron gebaseerd medicijn te ontwikkelen dat duidelijke voordelen zou bieden in een medische en klinische omgeving ten opzichte van het gebruik van afzonderlijke testosteronesters.

Het eindresultaat is dat in een medische setting de gebruiker het medicijn niet vaak hoeft te injecteren en toedienen in vergelijking met andere vormen van testosteron. Sustanon is vrijwel uitsluitend een Europees en internationaal product, maar werd nooit goedgekeurd voor gebruik in de Noord-Amerikaanse markt voor geneesmiddelen op recept.

Een identieke tweelingbroer van Sustanon is een product genaamd Omnadren. Dit middel is ooit ontwikkeld als directie kopie van Sustanon. Het middel kwam oorspronkelijk uit Polen en werd erg populair onder gebruikers in Oost-Europa. De samenstelling van Omnadren verschilde aanvankelijk een beetje in vergelijking met Sustanon. Niet lang daarna werd het echter vervaardigd met letterlijk exact dezelfde ingrediënten, verhoudingen en specificaties als Sustanon.

Sustanon voor bodybuilders en atleten

De populariteit van Sustanon is niet meer zo groot zoals het ooit was. Het wordt echter wel nog vaak gebruikt door beginners en onervaren gebruikers. De reden waarom Sustanon 250 aanvankelijk zo populair werd was simpel. Dit kwam vooral omdat men het idee had dat je meer testosteron voor je geld kreeg door Sustanon te gebruiken.

Op de lange termijn bleek deze perceptie echter onjuist. Sustanon250 is met specifiek ontwikkeld voor medische en klinische toepassingen, niet met het oog op spiergroei en prestatiebevordring. Het is ideaal voor mensen die medische aandoeningen hebben waarbij toediening van testosteron wenselijk is. Het is vooral ontwikkeld om het gebruik van testosteron voor deze doelgroep zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Door Sustanon te gebruiken hoeft in die context namelijk maar eenmaal per 3-4 weken te worden geïnjecteerd.

Atleten en bodybuilders hebben bij een testosteronkuur vaak een ander protocol nodig. Het is voor de meeste mensen die een dergelijk doel hebben dus effectiever om een specifiekere soort ester te hanteren. Met het oog op spiergroei en prestatieverbeteringen is Sustanon 250 dus vaak niet ideaal.

In essentie is Sustanon namelijk een doodnormaal testosteronproduct, net zoals elke andere soort ester. Testosteron wordt beschouwd als de vader van alle anabole steroïden, met essentiële essentiële spieropbouwende eigenschappen zoals affiniteit voor de androgeenreceptor. Dit bevordert processen die betrokken zijn bij vetverlies en spiergroei.

Doseringn en toepassingen

Oorspronkelijk ontworpen en bedoeld voor klinisch en medisch gebruik, met name bij testosteronvervangingstherapie (TRT), zijn medische Sustanon-doseringen gemiddeld bij 250 mg toediening elke 3 weken, en worden normaal aangepast aan individuele behoeften zoals de arts nodig acht.

Organon Sustanon 250 steroid
Organon Sustanon 250 mg / ml ampère

In de atletische en bodybuilding-kringen beginnen de meeste beginner Sustanon-doseringen wekelijks met ongeveer 300 – 500 mg. Normaal gesproken is het niet nodig om de Sustanon-doseringen buiten dit bereik te verhogen , vooral wanneer deze worden gebruikt met andere verbindingen. Tussengebruikers lopen vaak het rijk van 500 – 750 mg per week in, vaak wanneer Sustanon alleen wordt gebruikt.

Intermediaire gebruikers zullen vaak nog steeds in het 500mg wekelijkse bereik blijven als ze andere verbindingen gebruiken. Ervaren gebruikers staan ​​bekend als 750 – 1000mg per week, maar nogmaals, dit is meestal alleen wanneer Sustanon alleen wordt gebruikt en niet met andere anabole steroïden.

Een andere veel voorkomende optie is het gebruik van doseringen op TRT-niveau van Sustanon om slechts een basisniveau van het hormoon te verschaffen om essentiële biologische functies te vergemakkelijken, terwijl andere sterkere verbindingen worden benadrukt om anabole effecten te bevorderen. In dit geval gebruiken gebruikers Sustanon vaak bij 100 – 250 mg per week en vertrouwen ze op andere verbindingen in hogere doseringen om prestaties en lichaamsbouw te ervaren.

Sustanon 250 wordt niet aanbevolen voor vrouwen vanwege de sterke androgene aard ervan, en vrouwtjes worden daarom geadviseerd om elders te zoeken in minder potente androgenen die kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de prestaties en het lichaam.