Injecteren van anabole steroïden

Als mensen overwegen om te gaan kuren, dan wordt er vaak weinig aandacht besteed aan het proces dat voorafgaat aan het daadwerkelijk fysiek injecteren van anabole steroïden. Vaak investeren mensen de meeste tijd aan het samenstellen van een kuur, de resultaten waar ze naar op zoek zijn en de leverancier die voor de gear moet gaan zorgen. Het injecteren op zichzelf is vaak een beetje een ondergeschoven kind.

Wat er ook gebeurt, injecteer nooit anabole steroïden in een ader!

Als je kuur dan daadwerkelijk van start gaat, dan ontstaat vaak veel onzekerheid over de handelingen die verricht moeten worden om goed en veilig een injectie te zetten. Gelukkig is het geen hogere wiskunde om dit goed aan te pakken. In dit artikel kun je alles lezen hierover. Foutief injecteren kan namelijk tot vervelende en zelfs zéér gevaarlijke situaties leiden. Neem dus voldoende tijd om te bestuderen hoe je dit goed en veilig aan kunt pakken.

Opgelet!

Vóór we beginnen is het van belang om eerst te kijken naar één van de grootste misvattingen over het injecteren van anabole steroïden. Dit gaat over het weefsel waar we de vloeistof in gaan injecteren. Omdat dit in potentie echt gevaarlijke situaties op kan leveren, lichten we dit op voorhand eruit zodat hier absoluut geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Waar moet ik anabole steroïden injecteren?

  • Intramusculair – dat wil zeggen in een spier. Dit is de correcte plek voor vrijwel alle soorten AAS die je injecteert.
  • Subcutaan – dat is de vetlaag onder de huid. Middelen die hier geïnjecteerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld HGH, insuline, HCG en andere soorten peptides.

Punt. Geen mitsen of maren. Ga er voor het gemak vanuit dat je altijd in een spier moet injecteren. Het subcutaan injecteren is een aantal gevallen optioneel. Dit laatste is eigenlijk meer vermeld voor de volledigheid.

Wat is absoluut geen optie als injectieplaats?

Op één of andere manier is er een heel gevaarlijke plaats van injecteren, waarvan veel mensen lijken te injecteren van anabole steroïdendenken dat dit de standaard injectiemethode van anabole steroïden is. Daarom wil hierover geen enkele twijfel laten bestaan en duidelijk aangeven dat dit absoluut géén optie is.

Wat er ook gebeurt: injecteer nooit anabole steroïden in een ader! Dit kan zéér gevaarlijk zijn. Wat je dus ook leest of hoort, dit is onder geen enkele voorwaarde een goed idee. Hoe je dit kunt voorkomen gaan we later in dit artikel uitgebreid bespreken.

Stapsgewijs correct injecteren van anabole steroïden

Zeker als je geen of weinig ervaring hebt met het injecteren van AAS, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg er dus voor dat je alles binnen handbereik hebt wat je nodig gaat hebben. Denk er echter niet te licht over. Als je niet goed oppast en de instructies niet volgt, dan kan dat leiden tot complicaties. Denk hierbij aan zaken zoals pijnlijke injectieplaatsen of zelfs infecties.

We gaan het proces doorlopen aan de hand van een aantal simpele stappen. Het lijkt op het eerste gezicht wellicht wat ingewikkeld, maar je zult ervaren dat het in de praktijk eigenlijk verrassend makkelijk is. Als alles verloopt zoals het hoort, dan duurt het in totaal minder dan één minuut.

1 Zorg dat je alles klaar hebt staan dat je nodig hebt

Als je op het punt staat om anabole steroïden te injecteren, zorg er dan voor dat je alles voorhanden hebt dat daarvoor nodig is. Voor vrijwel iedere injectie heb je de volgende zaken nodig:

  • Spuit (nieuw en steriel verpakt)
  • Naald (nieuw en steriel verpakt)
  • Alcoholdoekjes (of wattenschijfjes met een flesje alcohol)
  • Vial met anabole steroïde
  • Bepalen hoeveel vloeistof je gaat injecteren

Zorg ervoor dat al je spullen nieuw, schoon en steriel zijn. Gebruik een naald, spuit of alcoholdoekje nooit méér dan 1 keer. Het is in verband met infecties van groot belang dat al je spullen zo steriel mogelijk zijn.

2 Bepalen welke maat naald je nodig hebt

Er zijn veel verschillende soorten naalden verkrijgbaar voor uiteenlopende doeleinden. Er zijn eigenlijk maar twee zaken waar je op moet letten, namelijk de lengte en de dikte van de naald. De lengte wordt doorgaans weergegeven in inches en de dikte in gauge.

Met de volgende maten zit je vrijwel altijd goed:

  • Lengte – de naald moet lang genoeg zijn om iedere spier te kunnen penetreren. Een lengte tussen 1″ en 1,5″ is hiervoor meer dan voldoende. In de meeste gevallen is 1″ voldoende. Indien iemand veel vet onder zijn huid heeft dan kan 1,5″ nodig zijn.
  • Dikte – een dunne naald prikt uiteraard iets comfortabeler, maar deze moet wel dik genoeg zijn om vloeistof op oliebasis erdoorheen te spuiten. Een naald van 23g – 25g is doorgaans ideaal hiervoor.

3 Lucht in de lege spuit trekken en weer legen in de vial

Dit is geen essentiële stap, maar het het werkt in de praktijk vaak een stuk makkelijker ten opzichte van deze stap over te slaan. Het enige dat je doet als je de naald goed op de spuit hebt gezet is de spuit terug trekken, totdat zuiger de hoeveelheid markeert die je aan olie in de spuit wilt gaan trekken. Iets meer is ook prima.

Vervolgens penetreer je het rubber van je vial en drukt de lucht er weer beheerst uit in de vloeistof. Daarna laat je de naald in de olie zitten en gaat verder naar stap 4.

4 Trek de vloeistof in de spuit

Nu hoef je alleen maar de zuiger terug te trekken, totdat de gewenste hoeveelheid vloeistof in de spuit is getrokken. Het is handig een heel klein beetje meer vloeistof in de spuit te trekken. Dit laatste omdat er een minimale hoeveelheid van de vloeistof verloren kan gaan bij Stap 5.

 anabole sterodenEr zijn overigens mensen die ervoor kiezen om bij deze stap gebruik te maken van een dikkere naald voor het injecteren van anabole steroïden. Deze naald wordt dan alléén gebruikt om de vloeistof in de spuit te trekken, omdat dit makkelijker en sneller gaat.

Indien dit het geval is dan dien je stap 3 en stap 4 met de dikkere naald uit te voeren. Je kunt bij een dikkere naald denken aan een dikte van 20g-21g. Vanaf stap 5 zet je er vervolgens een dunnere naald op om mee te injecteren.

5 Verwijderen van luchtbellen

Nu de olie in de spuit zit, duw je de zuiger zachtjes naar beneden terwijl je met je vinger tegen de zijkant van de spuit tikt. Hierdoor verdwijnen alle aanwezige luchtbellen. Het kan zijn dat er hierdoor wat minder vloeistof in de naald achterblijft. Hiervoor hebben we bij de vorige stap wat extra in de spuit getrokken. Zorg ervoor dat er nu exact genoeg van de vloeistof in de spuit achterblijft om mee te injecteren.

6 Desinfecteer de injectieplaats

Bepaal precies op welke plek je de huid wilt penetreren om de injectie te zetten. Desinfecteer deze plaats vervolgens met een alcoholdoekje of een wattenschijfje met alcohol erop.

7 Penetreren en aspireren

Zodra de injectieplaats gedesinfecteerd is kun je de naald door de huid prikken en de spier penetreren. Let wel op, injecteer de spier nog niet met de vloeistof. We willen eerst nog even een handeling ertussen zetten voor de veiligheid.

Het is namelijk eerst zaak om te controleren of de naald in de spier zit en niet in een ader. Dit is heel makkelijk te doen door de zuiger een klein beetje terug te trekken. Dit noem je aspireren. Als er vervolgens geen bloed in de spuit belandt, dan weet je zeker dat je niet in een ader terecht bent gekomen. Je bent nu klaar om de anabole steroïden te injecteren in de spier.

8 Injecteren en masseren

Indien alles tot dusver goed is verlopen kun je de spuit langzaam leeg injecteren in de spier. Laat de spuit vervolgens ongeveer 20-30 seconden op zijn plek zitten. Hierdoor kan de olie goed in de spier trekken. Indien je de spuit er meteen uittrekt heb je een grotere kans dat er weer wat vloeistof uit de injectieplaats loopt, of erger nog onder de huid gaat zitten. In dat laatste geval heb je met een wat pech zelfs kans op pijnlijk abces.

Vervolgens kun je de naald uit de injectieplaats trekken. Hou vervolgens een nieuw alcoholdoekje op de plek van de injectie en oefen 20-30 seconden lichte druk uit. Het is mogelijk dat er een beetje bloed in het alcoholdoekje trekt, maar dat is geen reden om je zorgen te maken. Nadat je het doekje verwijdert kun je de plek waar je hebt geïnjecteerd licht masseren om de olie goed in de spier te verdelen.

Als je al deze stappen zorgvuldig hebt doorlopen, dan ben je helemaal klaar met het veilig en correct injecteren van anabole steroïden.