Andriol, de merknaam en handelsnaam voor testosteron decanoate, is een oraal testosteronproduct. Het is op olie gebaseerd en vervaardigd in de vorm van gelcapsules. Het verschilt enorm van andere orale anabole steroïden op een paar verschillende manieren.

Wat is Andriol precies?

Eerst en vooral zijn andere orale anabole steroïdeproducten bijna altijd C-17 alfa-gealkyleerd (ook bekend als methylatie). Dit is een proces waarbij een methylgroep is bevestigd aan het 17 ekoolstof op de testosteron (of andere anabole steroïde) verbinding, waardoor het hormoon de eerste passage door de lever kan overleven, waardoor het oraal biobeschikbaar is, zodat de gebruiker het oraal kan gebruiken.

Hoewel Andriol helemaal niet giftig voor de lever is, zijn er enkele nadelen aan de aard ervan.

Het nadeel van deze wijziging is dat C-17 alfa-alkylering bijna altijd een mate van levertoxiciteit en vervorming vertoont, waardoor de gebruiksduur en / of maximale dosering wordt beperkt. Andriol bezit geen C-17 alfa-alkylering ondanks dat het een oraal actieve vorm van testosteron is.

In plaats daarvan is Andriol een veresterde vorm van testosteron (testosteron Undecanoate), waarbij het wordt vastgemaakt aan een extreem lange vetzuurketenester. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer drug wordt geconsumeerd (vooral in de aanwezigheid van voedingsvetten), de hoge lipofiele aard ervan ten minste gedeeltelijke absorptie via het lymfestelsel van het lichaam via het maagdarmkanaal mogelijk maakt.

Hoewel  drug helemaal niet giftig voor de lever is, zijn er enkele nadelen aan de aard ervan. Omdat uit onderzoek blijkt dat de vetoplosbaarheid in het lichaam wordt opgenomen, heeft onderzoek aangetoond dat de orale biologische beschikbaarheid van drug ongeveer 7% bedraagt.

Geschiedenis van Andriol

Drug is in de vroege jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld en gepionierd door de farmaceut Organon Organon. Naast zijn merknaam Andriol, werd het ook gebrandmerkt onder de namen Virigen, Undestor, Restandol, Panteston en Androxon in verschillende regio’s en landen over de hele wereld. Het bedoelde gebruik was dat van een testosteronvervangingstherapie (TRT) voor mannen die ontoereikende niveaus van natuurlijk testosteron produceren.

Ondanks dit feit is Andriol nog steeds niet goedgekeurd op de markt voor receptgeneesmiddelen in de Verenigde Staten, maar het is verkrijgbaar in Canada en Mexico. Andriol is bedoeld om een ​​TRT-alternatief te zijn voor testosteroninjecties (zoals Testosteron Enanthate of Testosteron Cypionate), en daardoor fungeren als een veel handiger vorm van toediening voor sommigen die misschien niet de voorkeur geven aan injecties.

Praktisch bewaren

Oorspronkelijk moest Andriol tijdens opslag worden gekoeld bewaard. Gelukkig, in de vroege jaren 2000, formuleerde Organon een nieuw Androl-product, bekend als Andriol-testocaps, waardoor het medicijn op kamertemperatuur kon worden bewaard zonder enige afbraak van het product.

AndriolIndividuen moeten echter in gedachten houden dat  drug.Testocaps bij kamertemperatuur een houdbaarheid van ongeveer 3 jaar hebben (in tegenstelling tot de oude Andriol-houdbaarheid van 3 maanden). Andriol-gelcapsules zijn geconcentreerd in een dosering van 40 mg per gel dop.

De beschikbaarheid van Andriol is vrij wijdverbreid, maar het gebruik ervan bij atleten en bodybuilders is erg ver en weinigen ertussenin. Dit komt door het feit dat het nadeel van Andriol die is van zeer slechte en zeer lage orale biobeschikbaarheid in combinatie met relatief hoge kosten voor deze verbinding.

Bodybuilders en atleten hebben daarom altijd gekozen voor de meer betrouwbare, goedkopere en gemakkelijk toegankelijke injecteerbare testosteronproducten en formuleringen die een veel hogere (bijna 100%) biologische beschikbaarheid bieden.

Drug  is ontworpen om slechts een paar uur na inname een piektestosteronspiegel in het lichaam te vertonen en na herhaalde toediening gedurende de eerste paar weken moeten de gestage en stabiele piekbloedplasmaconcentraties 24 uur na elke toediening worden gehandhaafd.

Andriol chemische kenmerken

Zoals eerder vermeld, is drug slechts een veresterde variant van testosteron, waarbij testosteron is bevestigd met de Undecanoate-ester in de 17-beta-hydroxylgroep. Het is enorm verschillend van andere orale anabole steroïden omdat het niet methylering (C-17 alpha alkylering) op de 17 bevat th koolstof en dus geen van de negatieve effecten op de lever die C-17 alpha gealkyleerde verbindingen vertonen.

Het vertoont ook niet dezelfde methode van absorptie en vermijding van de eerste passage van de lever die C-17 alfa-gealkyleerde orale verbindingen doen. In plaats daarvan is het vanwege Andriols zeer lange keten vetzuurester extreem lipofiel en komt het via het lymfestelsel via het maagdarmkanaal in het lichaam.

Bijwerkingen van Andriol

Omdat drug een testosteronproduct is, heeft het wel alle belangrijke bijwerkingen van testosteron in het algemeen.

Oestrogene bijwerkingen

Oestrogene bijwerkingen zijn vooral de eerste die de gebruiker meestal treffen. Testosteron ondergaat een matige mate van aromatisering (omzetting) in oestrogeen in het lichaam via interactie met het aromatase-enzym. Dit betekent dat bloedplasmaspiegels van Oestrogeen kunnen worden opgebouwd door het gebruik van Andriol en dat dit kan leiden tot oestrogene bijwerkingen.

Oestrogene bijwerkingen omvatten:

  • Retentie en / of winst van lichaamsvet
  • Opgeblazen gevoel en vasthouden van water
  • Verhoogde bloeddruk (als gevolg van waterretentie)
  • Ontwikkeling van gynaecomastie

Het wordt aanbevolen dat personen die Andriol gebruiken de mogelijkheid onderzoeken om een ​​of andere vorm van anti-oestrogeen te gebruiken tijdens een cyclus, of op zijn minst anti-oestrogenen bij de hand hebben in het geval dat oestrogene bijwerkingen prominent worden.

Androgene bijwerkingen

De volgende belangrijke bijwerkingen van drug zijn androgene bijwerkingen. Dit zijn masculiniserende en mannelijke secundaire geslachtskenmerken die verband houden met bijwerkingen. Drug zijn, is testosteron en testosteron is het primaire mannelijke androgeen, het heeft directe invloed op androgene bijwerkingen.

Bovendien is de hoge androgeniciteit van testosteronproducten meer te wijten aan de reductie (of omzetting) ervan in dihydrotestosteron (DHT), dat een veel krachtiger androgeen is dan testosteron zelf. In dit geval kan het gebruik van een 5-alpha-reductaseremmer de androgene bijwerkingen verzachten door de omzetting van testosteron in DHT te voorkomen of te verminderen.

Androgene bijwerkingen zijn:

  • Toename van agressie
  • Groei van het lichaamshaar
  • Vettige huid
  • Verdieping van de stem

Testosteron kan, net als alle andere anabole steroïden, de natuurlijke endogene testosteronproductie onderdrukken. Onderdrukking van testosteron is een zeer reëel feit van het gebruik van anabole steroïden, daarom is het belangrijk om de lengte van de cyclus te beperken en een goed Post Cycle Therapy (PCT) -protocol te volgen na beëindiging van een cyclus met anabole steroïden. Nalaten dit te doen kan mogelijk resulteren in permanente onderdrukking van het testosteron voor het leven.

nadeel van AndriolNegatieve cardiovasculaire effecten zijn ook een zorg. Onderzoek heeft aangetoond dat, hoewel het gebruik van testosteron in therapeutische doseringen voor de behandeling van TRT bij mannen het risico op cardiovasculaire problemen (en mogelijk zelfs het verbeteren van cholesterolprofielen) waarschijnlijk niet vergroten.

Het gebruik van testosteron bij prestatieverhogende doseringen resulteert in een afname van HDL. Bovendien hebben onderzoek en studies in combinatie met aromataseremmers aangetoond dat de negatieve effecten op het cardiovasculaire systeem in dramatische mate toenemen.

Andriol, vanwege zijn enorm verschillende werkingsmechanisme in vergelijking met C-17 alfa-gealkyleerde orale anabole steroïden, heeft absoluut geen hepatotoxische effecten.

Eén studie analyseerde Andriols potentieel voor levertoxiciteit door 20 dagen lang hoge doses te proberen bij proefpersonen (400 mg per dag) en Andriol genereerde geen opmerkelijke veranderingen in de leverenzymwaarden tijdens het onderzoek. Dit geldt ook voor patiënten die de drug op de lange termijn toegediend kregen (een decennium of langer).

Dosering en toediening van Andriol

Medisch worden Andriol-doseringen voorgeschreven in de range van 120 – 160 mg per dag gedurende de eerste 2 tot 3 weken. Na deze eerste periode, vereisen richtlijnen voor recept een reductie van de dosering van Andriol tot een onderhoudsschema van 40 – 120 mg per dag.

Voor verbetering van prestaties en lichaamsbouw moet de dosering van Andriol begrijpelijkerwijs veel groter zijn. Een minimum van 250 mg per dag is vereist (6 of 7 capsules) om een ​​meetbaar effect te zien, en veel mensen beweren dat de resultaten in dit bereik aan de lage kant zijn. Gewoonlijk wordt Andriol gebruikt in een dosering van 400 – 500 (10 – 14 capsules) per dag. Gevorderde of ervaren gebruikers kunnen zelfs hogere doseringen nodig hebben dan dat.

Vanwege de lipofiele aard van de farmacologie van drug, wordt aanbevolen dat de Andriol-doseringen worden toegediend met de consumptie van voedsel / maaltijden, idealiter met een hoger vetgehalte om de opname ervan in het lichaam via het lymfesysteem te maximaliseren.

Wanneer het op een lege maag wordt ingenomen, hebben onderzoeken een extreem lage absorptie en biologische beschikbaarheid van Andriol aangetoond. Andriol-doseringen moeten ook worden opgesplitst in twee gelijkmatig verdeelde doseringen om stabiele en stabiele bloedserumspiegels van testosteron te handhaven.

Andriol opzet van een kuur

Andriol-cycli moeten over het algemeen dezelfde richtlijnen volgen als cycli van andere testosteronproducten, hoewel Andriol mogelijk moet worden gedoseerd vanwege de slechte biologische beschikbaarheid. Het kan alleen worden gebruikt in een eenzame cyclus, of kan worden gebruikt als een basis testosteronverbinding terwijl andere anabole steroïden worden gebruikt.

bijwerkingen van AndriolCycluslengtes van drug kunnen variëren van 8 weken tot 12 weken of meer. Zoals eerder vermeld, is het geen erg populair testosteronproduct met het oog op prestaties of lichaamsverbetering bij bodybuilders en atleten, en het is zeer zeldzaam om veel informatie te vinden met betrekking tot Andriol-cycli.

Beginners kunnen in de verleiding komen om te kiezen voor Andriol vanwege het gemak als een oraal testosteronproduct, maar zelfs dit komt zelden voor. Beginnende Andriol-cycli zouden meestal betrekking hebben op Andriol, gedoseerd op 300 mg per dag gedurende 8 – 12 weken.

Als ervaren atleten er voor kiezen om Andriol te gebruiken, gebruiken ze meestal Andriol-cycli waarbij op de achtergrond een lage dosis TRT Andriol wordt gebruikt ter ondersteuning van essentiële lichaamsfuncties, terwijl andere sterkere anabole steroïden worden gebruikt als werkhorsextracten van de cyclus. Deze kunnen verbindingen bevatten zoals Winstrol (Stanozolol), Nandrolone ( Deca-Durabolin ), Trenbolone of Anavar (Oxandrolone).

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>