Kamagra Bijsluiter

Bekijk voor het gebruik van Kamagra altijd goed waar je mee te maken hebt en wat de voorwaarden en eventuele gevaren zijn ervan. Deze bijsluiter is geschikt voor alle varianten van Kamagra, aangezien ze allemaal gebaseerd zijn op dezelfde werkzame stof: Sildenafil. Neem de aanbevelingen in acht en gebruik Kamagra met verstand.

Neem altijd contact op met een arts als je om welke reden dan ook twijfelt of het in jouw situatie verstandig is om Kamagra te gebruiken. Ondanks dat deze erectiepillen over het algemeen relatief veilig zijn, blijft Kamagra een geneesmiddel dat in een aantal sitauties risico’s met zich meebrengt.

Ingrediënten van Kamagra

Kamagra tabletten bevatten meer bestanddelen dan alleen maar Sildenafil. Met het oog op eventuele allergieën is het om die reden handig om op de hoogte te zijn van alle bestanddelen die je inneemt als je Kamagra gebruikt. Een tablet Kamagra bevat de volgende stoffen:

 • Sildenafil citraat
 • Triacetine
 • Lactose
 • Microkristallijne cellulose
 • Magnesiumstearaat
 • Calciumwaterstoffosfaat
 • Indigokarmijnaluminiumlak (E132)
 • Titaandioxide (E171)
 • Natriumcroscarmellose
 • Hypromellose

Wees altijd voorzichtig in het specifieke geval dat je andere geneesmiddelen gebruikt naast Kamagra. Het is mogelijk dat deze niet samengaan met één of meerdere bestanddelen van Kamagra.

Hoe werkt Kamagra

Mannen die last hebben van erectieproblemen hebben vaak problemen met het ontspannen van de zwellichamen die zich in de penis bevinden. Het ontspannen of aanpsannen van deze zwellichamen wordt voornamelijk aangestuurd door het PDE5 enzym.

Dit enzym stimuleert het aanspannen van de zwellichamen. Door dit enzym te blokkeren kunnen erectiepillen ervoor zorgen dat je – gecombineerd met een seksuele prikkel – makkelijker een erectie kunt krijgen. Dit is in een notendop wat PDE5-remmers zoals Kamagra daadwerkelijk doen.

Sildenafil blokkeert dus de enzymen die signalen afgeven aan de zwellichamen in de penis om deze aangespannen te houden waardoor er minder bloed in de penis kan stromen. Verminder je deze signalen, dan zal er makkelijker bloed in de penis stromen, hetgeen een essentieel onderdeel van het krijgen van een erectie is.

Het is dus eigenlijk niet zo lastig om te begrijpen hoe Kamagra functioneert. Het is eigenlijk alleen een middel dat de signalen naar de penis aanpast, waardoor een man een betere en langdurigere erectie kan krijgen. Hierdoor behoort een bevredigend seksleven weer tot de mogelijkheden.

Wanneer is het onverstandig om gebruik te maken van Kamagra?

Op zichzelf kent Kamagra relatief weinig gezondheidsrisico’s. Het is echter nog steeds een geneesmiddel dat in combinatie met andere stoffen, of onder bepaalde omstandigheden wel voor problemen kan zorgen. Als je Kamagra wilt gebruiken, kijk dan in ieder geval goed na of één van deze situaties op jou van toepassing is.

Vermijd het gebruik van Kamagra in de onderstaande gevallen:

 • Allergie voor bestanddelen van Kamagra – let goed op dat je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten die Kamagra bevat. Is dit wel het geval, laat het gebruik dan achterwege.
 • Combinatie met nitraten – De werking van medicijnen die nitraten bevatten kan worden versterkt in combinatie met Kamagra. Medicatie voor hartklachten bevat bijvoorbeeld vaak nitraten. Let hier goed op, het combineren van nitraten en Kamagra kan namelijk tot nare situaties leiden.
 • Kamagra combineren met koolstofmonoxide – een goed voorbeeld van een middel dat koolstofmonoxide bevat is de bekende partydrug Poppers. Een combinatie met dergelijke middelen kan tot zeer serieuze gezondheidsrisico’s leiden. Pas dus altijd goed op deze combinatie.
 • Het gebruik van alfablokkers – alfablokkers vindt je vooral terug in medicatie die hoge bloeddruk of prostaatproblemen tegengaat. Deze combineren niet goed met Kamagra.
 • Combineren met proteaseremmers – proteaseremmers kom je vooral tegen in medicatie die wordt voorgeschreven om HIV te behandelen. Deze combineren erg matig met Kamagra tabletten.

Pas goed op en raadpleeg eerst een arts in de volgende situaties:

Dit zijn niet allemaal gevallen die het gebruik van Kamagra per definitie uitsluit, maar het is een goed idee om eerst advies te vragen van een arts als je met een van de volgende situaties te maken hebt:

 • Maagzweer
 • Lage bloeddruk
 • Leverproblemen
 • Verleden met beroerte
 • Leukemie
 • Gebruik van andere medicatie
 • Hartproblemen
 • Recreatief drugsgebruik
 • Nierklachten
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Sikkelcelanemie
 • Problemen ogen of hoornvlies

Aanbevolen doseringen

Het is niet raadzaam om meer dan 100mg Sildenafil per keer te nemen. Het is bovendien ook de maximale hoeveelheid per etmaal. Indien deze dosering niet de gewenste effecten oplevert, dan heeft het geen enkele zin om de dosering te verhogen. De effectiviteit van Sildenafil wordt niet beter boven de 100mg. Alleen het risico op bijwerkingen wordt groter.

Het is een goed idee om te beginnen met een dosering van 50mg als je nooit eerder Kamagra hebt gebruikt. In veel gevallen is dit een zeer effectieve dosering. In dat geval is een hogere dosering niet nodig. BLijven de gewenste effecten uit, verhoog dan de dosering naar maximaal 100mg.

Indien je per ongeluk een te hoge dosering Kamagra inneemt dan kan dit doorgaans niet erg veel kwaad. De kans op bijwerkingen is wel groter. Hoe in dat geval dus goed in de gaten dat deze niet uit de hand lopen. Neem contact met een arts op indien de bijwerkingen erg hardnekkig zijn of langdurig.

Toedienen van Kamagra

Kamagra kent een aantal varianten die in essentie hetzelfde werken. Waar ze echter in kunnen verschillen is de manier van toedienen. We gaan kijken welke opties er zijn en hoe ze ingenomen dienen te worden.

 • Kamagra 100mg tabletten – Innemen met een ruime hoeveelheid water. In zijn geheel doorslikken.
 • Kamagra Oral Jelly – direct vanuit de verpakking innemen of met een glas water of andere drank.
 • Kamagra Bruis – laat de bruistabletten volledig oplossen in een ruime hoeveelheid water en drink dit vervolgens op.
 • Kamagra Chew – Dit tablet is kauwbaar en kan worden gekauwd of in zijn geheel worden doorgeslikt.

De verschillende varianten van Kamagra hebben tussen de 5-30 minuten nodig om opgenomen te worden door het lichaam. Dit is mede afhankelijk van de variant die je gebruikt. Neem Kamagra dus tussen de 30-45 minuten in voor de tijd dat je verwacht intiem te zijn. Hierdoor ben je er altijd zeker van dat je lichaam de Kamagra kan opnemen.

Kijk in het geval van twijfel ook altijd even op de verpakking van de desbetreffende variant van Kamagra die je gebruikt. Daar kun je vaak een gedetailleerdere uitleg vinden om de toepassing van dit middel te optimaliseren.

Leeftijdsgrens voor Kamagra

Gebruik geen erectiemiddelen indien je nog niet volgroeid bent. De werkzame stoffen kunnen namelijk van invloed zijn op het groeiproces en dit permanent beschadigen. Daarnaast hebben mannen van deze leeftijd vrijwel nooit erectieproblemen op basis van fysieke klachten. De reden is bij deze doelgroep doorgaans van mentale aard.

Kamagra dient onder geen enkele omstandigheid zonder medisch toezicht gebruikt te worden door minderjarigen. Zorg er dan ook altijd voor dat dergelijke erectiemiddelen buiten het bereik van kinderen blijft door het in huis goed op te bergen.

Gebruik zware machines en rijvaardigheid

Het zou geen probleem moeten zijn om Kamagra te gebruiken onder deze omstandigheden. Het is echter wel zo dat Kamagra een aantal bijwerkingen kent die eventueel een probleem kunnen vormen. Wees dus altijd op je hoede of je te maken krijgt met deze bijwerkingen en neem in dat geval voorzorgsmaatregelen. Een voorbeeld van een bijwerking die van belang is kan een verminderd gezichtsvermogen zijn.

Hou dus altijd een vinger aan de pols en wees kritisch naar jezelf als het om bijwerkingen gaat indien je in potentieel gevaarlijke situaties terecht kan komen. Grijp altijd in als je een vermoeden hebt dat je functioneren belemmert kan worden.

Alcohol nuttigen

Het is niet gevaarlijk om Sildenafil te combineren met alcohol. Het kan wel zo zijn dat alcoholgebruik de effectiviteit van dit erectiemiddel kan afnemen. In zoverre is het dus niet ideaal om het met alcohol te combineren.

Daarnaast is het mogelijk dat eventuele bijwerkingen worden versterkt wanneer je Kamagra combineert met alcohol. Dit is een van de redenen waarom drinken in combinatie met erectiepillen in de meeste gevallen wordt afgeraden. Pas dus altijd goed als je deze middelen tegelijkertijd wilt gebruiken.

Bewaaradvies Kamagra

Bewaar Kamagra altijd bij voorkeur op een koele droge plek en in de originele, onbeschadigde verpakking. Let daarnaast goed op de houdbaarheidsdatum.