Eerste kuur

Het is voor mensen die willen beginnen met hun eerste kuur vaak lastig om te bepalen waar ze moeten beginnen. In deze beknopte basiscursus gaan we de belangrijkste zaken stap voor stap bespreken. Op die manier is het makkelijker om een overzicht te krijgen en goed beslagen ten ijs te komen.

Informatie en kennis over je eerste kuur

De meeste mensen die met hun eerste kuur willen starten, vinden dit vrij spannend en willen zich graag optimaal voorbereiden en inlezen in de materie. Het is ook niet niks om te beginnen met AAS. Er gaan zowel op hormonaal gebied als op het gebied van je lichaamscompositie nogal wat veranderingen plaatsvinden.

Tijdens deze periode waarin je op onderzoek uitgaat ben je erg kwetsbaar om tegen een aantal zaken aan te lopen die veel schade kunnen berokkenen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende valkuilen:

  • Informatie zoeken op het internet – het probleem van het internet is dat zowel capabele mensen als complete idioten informatie kunnen verspreiden. Als je zelf geen verstand hebt van de materie moet je dus maar hopen dat je informatie betrouwbaar is.
  • Ervaren personen – niet iedereen die vaak heeft gekuurd kan je van goed advies voorzien. Veel mensen doen maar wat en zijn slecht in het inschatten van het niveau van hun eigen kennis. Je loopt hierbij het risico om slechte of zelfs gevaarlijke gewoonten of protocollen over te nemen.
  • Advies van de leverancier – een persoon die je AAS verkoopt heeft vaak het doel zoveel mogelijk geld te verdienen. Dit maakt verkopers van AAS in veel gevallen niet de meest betrouwbare bron van informatie.

Hierdoor loop je het risico om aan de slag te gaan met een kuuropzet die compleet ongeschikt is voor een beginner of aan de hand van gevaarlijke informatie omtrent het gebruik en de toepassing van AAS. Niet echt iets waar je op zit te wachten lijkt me.

Hoe kan dat?

Het probleem is dat er geen brug geslagen kan worden tussen de medische wereld en de gemeenschap eerste kuurdie AAS gebruikt. Dit komt vooral vanwege het illegale karakter van het gebruik van anabole steroïden met cosmetische of prestatiebevorderende doeleinden. Hierdoor ontbreekt een solide basis van gekwalificeerde professionals, die ondersteuning en advies kunnen geven aan de hand van onderzoek en moderne ontwikkelingen.

Er zijn uiteraard wat uitzonderingen hierop. Deze gekwalificeerde professionals hebben een raamwerk van instructies gecreëerd wat betreft het gebruik en de toepassingen van AAS. Op deze richtlijnen zijn de huidige kuuropzetten, methodes en protocollen op gebaseerd.

Waar het mis gaat

Omdat het wereldje van AAS ondertussen zo omvangrijk is, ontstaat er uiteraard een hoop wildgroei als het gaat om informatievoorziening. Iedereen en zijn melkboer verkoopt zijn persoonlijke ervaringen, verkeerd geïnterpreteerde wetenschap, eigen visie en fabeltjes als waarheid op het wereldwijde web. Op die manier ontstaat veel ruis en dus ook veel onbegrip en verwarring.

De informatie die in deze basisuitleg wordt uitgelegd is echter gericht op realistische situaties die recreatieve gebruikers van AAS tegenkomen. De inhoud is zoveel mogelijk gebaseerd op solide wetenschappelijke informatie en een bewezen, effectieve maar ook veilige methodiek die zich ook in de praktijk bewezen heeft.