HGH Human Growth Hormone

Een van de nieuwere middelen die gebruikt worden door atleten en in de wereld van het bodybuilden is Human Growth Hormone. Het is bij de meeste mensen beter bekend onder de afkorting HGH. Het is géén anabole steroïde, maar een zogenaamde peptide. Het bezit een aantal zeer aantrekkelijke voor mensen die hun lichaam of prestaties willen verbeteren.

Hoewel er dus absoluut veel bekend is over dit hormoon, zijn er ook nog een hoop blinde vlekken die nader onderzocht moeten worden.

Er is veel bekend over de meest in het oog springende functies dat dit hormoon in het lichaam heeft. Denk aan de groei van onder andere skeletspieren, botten en inwendige organen. Daarnaast vervult het HGHeen belangrijke rol bij de genezing, groei en het herstel van bindweefsel zoals pezen, ligamenten en gewrichten. Het heeft ook een vinger in de pap van het metabolisme. In het bijzonder bij het efficiënt verwerken van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

Hoewel er dus absoluut veel bekend is over dit hormoon, zijn er ook nog een hoop blinde vlekken die nader onderzocht moeten worden. We weten dus voor een deel heel goed waar het verantwoordelijk voor is in het lichaam. Er zijn echter ook een aantal eigenschappen en functies die nog steeds onbekend zijn of niet goed begrepen worden. We gaan ons in dit artikel vooral focussen op alles dat wel bekend is over HGH. Daarnaast kijken we hoe het in de praktijk wordt toegepast.

Medische toepassingen van HGH

Voordat menselijk groeihormoon een populair middel was bij krachtsporters en atleten, werd het uitsluitend toegepast voor een aantal uiteenlopende medische doeleinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Volwassenen met een tekort – het hormoon wordt toegediend aan mensen die te weinig endogeen HGH produceren. Dit kan door een aantal uiteenlopende aandoeningen veroorzaakt worden. Door het supplementeren van de synthetische versie van dit hormoon kunnen symptomen hiervan verholpen worden. De hoeveelheid HGH in het lichaam wordt dan verhoogd tot normale, natuurlijke waarden. Wat dit betreft is het een beetje te vergelijken met het toepassen van TRT.
  • Dwerggroei bij kinderen – onder de voorwaarde dat dit wordt veroorzaakt doordat de hypofyse niet genoeg aanmaak van endogeen HGH stimuleert. In zulke gevallen blijven de lichaamsverhoudingen van het kind normaal. Groei blijft echter achterwege en bij jongens blijven de mannelijke kenmerken uit. Dit kan men stimuleren door in een vroeg stadium meer groeihormoon te introduceren.
  • Korte darm syndroom – een conditie waarbij het lichaam moeite heeft met het opnemen van voedingsstoffen. Dit wordt veroorzaakt door een ziekte aan de darmen of het chirurgisch verwijderen van een groot deel van de dunne darm.
  • Brandwonden – mensen die het slachtoffer zijn geworden van ernstige brandwonden kijgen HGH toegedient. Groeihormoon versnelt de aanmaak en het herstel van nieuw weefsel en bevordert zo het herstel.
  • Aandoeningen met spierverlies als gevolg – bij onnatuurlijk verlies van spiermassa door ziekte, kan groeihormoon worden gebruikt als behandeling met als doel dit te beperken. Voorbeelden hiervan zijn onder andere HIV en AIDS.

Hoe is HGH op de markt gekomen?

Het toepassen en vervaardigen van HGH gaat al decennia terug. Al vanaf het midden van de vorige eeuw wordt het gebruikt vanwege zijn nuttige eigenschappen. Vanaf deze periode tot de dag van vandaag zijn er eigenlijk twee manieren waarop het kan worden vervaardigd. take HGH for many advantages

Extract uit de menselijke hypofyse

Tegenwoordig wordt menselijk groeihormoon synthetisch vervaardigd, maar dit is niet altijd het geval geweest. Het gebruik van HGH in de medische wereld gaat zover terug als het midden van de vorige eeuw. Het werd in die tijd geëxtraheerd uit de hypofyse van menselijke kadavers.

In 1958 werden de eerste medische toepassingen vrijgegeven die daar gebruik van maakten. Deze methode werd tot 1985 gebruikt, totdat men dit in de Verenigde Staten definitief is gaan vervangen met synthetisch vervaardigd menselijk groeihormoon.

Synthetisch ontwikkeld groeihormoon