IGF-1

IGF-1 Inleiding, geschiedenis en overzicht

IGF-1, ook bekend als Somatomedin C, is snel uitgegroeid tot een zeer populaire en veelbesproken stof in het midden van de jaren 2000 tot het huidige jaar 2017. Er gaan geruchten dat het eerste officiële gebruik ervan als een prestatiebevorderende drug was in de vroege jaren 1990 tegen die tijd, Mr. Olympia Dorian Yates, dat in die tijd als een uiterst zeldzaam en duur medicijn werd beschouwd, waarna het gebruik zich snel verspreidde onder andere professionele bodybuilders.

IGF-1 is geen anabole steroïde, maar is eerder een eiwithormoon (ook bekend als een polypeptide – of gewoon een peptide-hormoon) dat extreem veel lijkt op de structuur van het hormoon insuline – een ander peptide / eiwithormoon. IGF-1 is endogeen, natuurlijk vervaardigd en wordt door het menselijk lichaam voornamelijk in de lever gesynthetiseerd. De productie van IGF-1 door de lever wordt gestimuleerd en geactiveerd door Human Growth Hormone (HGH) . In wezen is HGH een prohormoon voor IGF-1, en de meerderheid van de anabole effecten van HGH zijn feitelijk het resultaat van de stroomafwaartse productie van ervan.

IGF-1 LR3 1 mg

Hoewel deze peptide sterk lijkt op insuline (vandaar de naam Insuline-achtige groeifactor 1), is zijn rol enigszins anders. Net als insuline is IGF-1 een nutriëntshuttling hormoon dat het transport van nutriënten (zoals aminozuren en glucose) naar spiercellen vergemakkelijkt.

De cellen zelf kunnen dan die voedingsstoffen gebruiken om nieuw spierweefsel te synthetiseren. IGF-1 is ook anabool in botweefsel, bindweefsel en darmweefsel. Dit verschilt van insuline, wat een IGF-1voedingsstofshuttling hormoon is in een bredere betekenis van het woord doordat insuline voedingsstoffen niet alleen naar spierweefsel transporteert, maar ook veel andere weefsels door het hele lichaam. Met andere woorden, insuline is niet zo selectief als shuttling hormoon zoals IGF-1 dat is.

Bovendien speelt IGF-1 een zeer uniek en zeer specifiek aantal rollen in het menselijk lichaam en zijn rolveranderingen gedurende menselijke ontwikkelingsfasen. Het is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor verschillende belangrijke factoren die betrokken zijn bij de groei tijdens de kindertijd en geeft ook anabole effecten bij volwassenen.

Medisch gezien is het gebruik ervan vooral voor de behandeling van groeistoornissen, maar omdat IGF-1 een vrij recente ontdekking in de geneeskunde is, blijft het experimentele gebruik ervan voor de behandeling van andere aandoeningen verbreden. Het medische gebruik en klinisch onderzoek strekt zich uit tot aandoeningen zoals: dwerggroei, veroudering, neuropathie, kanker en zelfs een beroerte.

Verschillende varianten van IGF-1 voor exogene toediening in het lichaam zijn ontwikkeld voor gebruik als laat: IGF-1, IGF-1 LR3 en IGF-1 DES, en hebben allemaal hun verschillende eigenschappen met betrekking tot halfwaardetijd en gebruik . Deze kunnen verwarrend zijn voor potentiële gebruikers in eerste instantie, vooral met de enorme hoeveelheid verwarrende informatie die op internet circuleert, maar dit zal verderop in dit artikel verder worden uitgelegd.

IGF-1 Chemische eigenschappen en eigenschappen

IGF-1 is een polypeptide hormoon dat bestaat uit een keten van 70 aminozuren lang. Ter vergelijking, insuline bestaat uit 51 aminozuren lang. Zoals eerder vermeld, is het een nutriëntshuttling hormoon dat vrij specifiek is voor spierweefsel, en het is een extreem anabool hormoon. Het is ook anabool voor botweefsel, bindweefsel en darmweefsel.

Het feit is dat – zoals eerder vermeld – de natuurlijke en endogene IGF-1-productie door HGH wordt gestimuleerd, waardoor HGH in wezen een releasefactor voor IGF-1 wordt, vandaar dat de verhoogde HGH-doseringseffecten worden beperkt door de hoeveelheid IGF-1 lever kan op elk moment produceren. Dit is waar de voordelen van exogeen IGF-1 gebruik in het spel komen. IGF-1, behalve dat het een voedingsstofshuttling hormoon is,

Er moet echter een aantal zeer belangrijke verschillen met betrekking tot de activiteit van IGF-1 worden begrepen: de eerste is dat uit studies is gebleken dat 99% van IGF-1 dat in de bloedsomloop circuleert, gebonden is aan een aantal specifieke bindende eiwitten, en vrij (of, ongebonden ) IGF-1 is wat verantwoordelijk is voor de proliferatie van spiercellen (hyperplasie).

Dientengevolge heeft farmaceutisch onderzoek verschillende werkwijzen ontdekt voor het modificeren van de IGF-1-structuur om dit probleem van IGF-1-moleculen die gebonden worden door bindingsproteïnen te omzeilen of te vermijden. De resultaten zijn, natuurlijk, de verschillende varianten van IGF-1 die zijn ontwikkeld voor gebruik.

Het tweede onderscheid dat het vermelden waard is, is dat IGF-1, ongeacht de variant of het type in kwestie, altijd systemisch in het lichaam werkt. Dit betekent dat het eenmaal toegediend het hele lichaam circuleert en in alle spierweefsel werkt en niet bijdraagt ​​aan gelokaliseerde spiergroei waar het aanvankelijk werd / werd toegediend.

Varianten van IGF-1 (IGF-1 LR3, IGF-1 DES)

Zoals hierboven vermeld, is IGF-1 beschikbaar in voornamelijk 2 verschillende formaten / varianten. Het is belangrijk om te onthouden dat ongeacht de variant, ze allemaal systemisch in het lichaam werken en dat ondanks toediening van het hormoon intramusculair direct in een specifieke spier, het geen meetbare gelokaliseerde groei zal genereren die het waard is om het op die manier toe te dienen.

IGF-1 LR3

Dit wordt als eerste vermeld, omdat het de meest voorkomende en zeer populaire variant van IGF-1 op de markt is en nu door bodybuilders en atleten wordt gebruikt. Het bevat bio-identieke IGF-1 bestaande uit de originele 70-aminozuurketen, maar met een extra 13 aminozuren aan zijn N-terminus voor een totaal van 83 aminozuren. Het bezit ook een tweede modificatie, waarbij een arginine is gelegen aan het 3 rdpositie in plaats van het oorspronkelijke glutaminezuur.

Het resultaat van deze modificaties is dat het IGF-1 nog steeds zijn oorspronkelijke activiteit vertoont op de IGF-1-receptor in lichaamsweefsels en een zeer lage bindingsaffiniteit heeft voor de eerder genoemde IGF-bindingeiwitten. Het vertoont ook een significant verlengde halfwaardetijd van ongeveer 20 – 30 uur in tegenstelling tot de 12-uurs halfwaardetijd van IGF-1. Al deze gecombineerde factoren hebben aangetoond dat LR3 ongeveer driemaal de potentie van IGF-1 is.

IGF-1 DES

Ook bekend als DES (1-3) IGF-1, dit is wat algemeen bekend staat als de zeer snel werkende vorm van IGF-1 en is gewoonlijk de minder geprefereerde van de twee. De modificaties van het oorspronkelijke IGF-1-molecuul zijn zodanig dat het de eerste 3 aminozuren aan de N-terminus mist, wat IGF-1 DES een totaal van 67 aminozuren in zijn keten verleent in vergelijking met de oorspronkelijke 70.

Deze modificatie verleent IGF-1 DES heeft een verminderde bindingsaffiniteit voor de IGF-bindende eiwitten die eerder zijn genoemd, tezamen met een verhoogde sterkte en potentie bij benadering tien maal die van de oorspronkelijke IGF-1 en vijf maal die van IGF-1 LR3. In tegenstelling tot IGF-1 LR3, heeft IGF-1 DES een veel kortere halfwaardetijd van ongeveer 20 – 30 minuten.

Vanwege zijn snellere activiteit en grotere sterkte / potentie, de DES-variant van IGF-1 wordt vaak verondersteld om gelokaliseerde spiergroei te bereiken op de plaats waar het wordt geïnjecteerd. Hoewel er enige waarheid is, hebben onderzoeken aangetoond dat het, net als IGF-1 in het algemeen, systemisch zal werken zodra het de haarvaten en de bloedstroom bereikt.

IGF-1 bijwerkingen

Het bijwerkingenprofiel van IGF-1 en de meeste tolerantie voor de meeste gebruikers wordt over het algemeen goed geaccepteerd op basis van studies en medische literatuur, evenals de feedback van bodybuilders en atleten die het hebben gebruikt. IGF-1 is echter, net als alles, niet zonder zijn potentiële risico’s en bijwerkingen . De meerderheid van IGF-1-bijwerkingen manifesteert zich meer in de vorm van bijwerkingen en risico’s op de lange termijn, die meestal voortkomen uit langdurig gebruik (en IGF-1 is een polypeptide hormoonnatuurlijk dosering).

Op de korte termijn kan dit het neveneffect van hypoglycemie (lage bloedglucosespiegels) vertonen, eenvoudigweg omdat het, zoals in dit artikel wordt genoemd, een voedingsstofshuttling / partitioneringhormoon is. Omdat IGF-1 de opname van glucose in spiercellen (en ook in andere celtypen) met een hoog tempo verhoogt, blijft het risico van snel dalende circulerende bloedplasmaspiegels van glucose behouden.

Hoewel dit gebeurt bij snelheden die veel lager zijn dan die van insuline, is het nog steeds een potentieel risico en een bijwerking. Personen die IGF-1 willen gebruiken en die diabetes- of diabetesgevoelig zijn, moeten voorzichtig zijn met deze IGF-1-bijwerking. Ongeacht het potentieel voor diabetes of niet, degenen die IGF-1 willen gebruiken, moeten ervoor zorgen hun bloedsuikerspiegel en tekenen en symptomen van hypoglykemie te controleren en hun eetpatroon hierop aan te passen.

Serieuze implicaties

Omdat het inderdaad een groeifactor en een groeihormoon op zichzelf is, kan het de groei van tumoren en kanker bevorderen bij die personen die al gediagnosticeerd zijn met actieve tumoren en / of kanker, evenals degenen die mogelijk had een voorgeschiedenis van kanker.

Het is belangrijk om hier te begrijpen dat IGF-1 heeft geen kanker veroorzaken. Het is een zeer belangrijk hormoon dat een belangrijke rol speelt in de goede werking van ons hart, zenuwstelsel en hersenfunctie bij vele andere functies. Met dat gezegd zijnde, degenen die een voorgeschiedenis van kanker hebben of die de diagnose actieve kankerpatiënten hebben.

Acromegalie en inwendige orgaan- en darmweefselgroei is ook een veelbesproken IGF-1-bijwerking. Dit komt meestal met langdurig overmatig gebruik, evenals onnodig hoge doseringen. Acromegalie is de overmatige groei van botweefsel, meestal manifesteert zich merkbaar in de kaak, en ledematen zoals de voeten en handen.

Om dit te laten gebeuren, zijn periodes van langdurig ononderbroken gebruik en hoge doseringen vereist. Het wordt geadviseerd om geen IGF-1-cyclus (met name IGF-1 LR3) langer dan 30 dagen achter elkaar te gebruiken voordat een aanzienlijke onderbreking van de verbinding optreedt.

Naarmate de tijd op het hormoon vordert en / of als de doseringen toenemen, worden IGF-1-receptorplaatsen op spierweefsel verzadigd waardoor overmaat IGF-1 in de bloedbaan wordt achtergelaten om zich aan andere weefsels te binden (bot, inwendige organen, en darmweefsel) en weefselgroei in die weefsels initiëren. In de loop van de tijd kan men zien waarom en hoe dit een probleem kan worden (vaak onomkeerbaar) met hoge doses en langere gebruiksperiodes.

Dosering, toediening en gebruik van IGF-1

Doseringen zijn als volgt voor IGF-1 LR3: niet meer dan ongeveer 40-50mcg per dag moet door mannen worden gebruikt en niet meer dan 20mcg per dag voor vrouwen. Vanwege de lange actieve halfwaardetijd in het lichaam, mag de LR3-variant slechts eenmaal en niet meer dan tweemaal per dag worden toegediend.

gebruik van IGF-1Op trainings / trainingsdagen moet de dosering worden toegediend vlak voor de training of net na de training. Het is aan de voorkeur van de gebruiker, want zowel vóór als na is perfect in orde (zoals alleen pre-workout of alleen na de training). Als het tweemaal daags wordt toegediend, kan de volledige dagelijkse dosis in tweeën worden gedeeld (bijv. 20mcg vóór de training en 20mcg na de training voor een totaal van 40mcg per dag). Op niet-trainingsdagen kan het op elk moment van de dag worden toegediend.

Doseringen zijn als volgt voor IGF-1 DES: er is een beetje meer variatie als het gaat om de dosering van de DES-variant in vergelijking met LR3. Voor IGF-1 DES is het doseringsbereik meer dan 50 – 150mcg per dag. Vanwege de veel kortere halfwaardetijd dan de LR3-variant, kunnen hogere doseringen worden gebruikt zonder al te grote risico’s voor langetermijneffecten op het lichaam, hoewel voorzichtigheid nog steeds moet worden gebruikt. Het kan op dezelfde manier vóór / na de training worden gebruikt als IGF-1 LR3 en wordt in feite vaak op deze manier gebruikt vanwege de korte halfwaardetijd.

IGF-1 LR3 1mg injecteerbaar

Elke vorm van IGF-1 kan intramusculair of subcutaan worden toegediend. Het gebruik van beide vormen mag de totale lengte van 30 dagen niet overschrijden voordat een minimum van 2 weken is verstreken, hoewel langere pauzes dan 2 weken tussen IGF-1-cycli worden aanbevolen. Dit is niet alleen vanwege het risico op gezondheidseffecten op de lange termijn, maar ook om ervoor te zorgen dat IGF-1-receptoren na een cyclus weer naar behoren werken.

Beide varianten zullen worden verpakt in een gelyofiliseerd poeder-formaat (een gedehydrateerd / uitgedroogd poeder) dat moet worden gereconstitueerd, hetzij met bacteriostatisch water, of – gewoonlijk in het geval van LR3 – een kleine hoeveelheid azijnzuur verdund in bacteriostatisch water. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om te berekenen hoeveel water hij of zij aan het gelyofiliseerde poeder moet toevoegen om het op de juiste manier te reconstitueren om een ​​gewenste concentratie te vormen.

De meeste IGF-1-preparaten (zowel LR3- als DES-varianten) komen meestal als een standaard 1 mg totaal van gelyofiliseerd poeder. Als bijvoorbeeld 2 ml bacteriostatisch water aan het poeder wordt toegevoegd, zal dit de gebruiker 50 mcg per 10iu (of 0,10 ml) water opleveren. Concentraties kunnen en zullen variëren, afhankelijk van het gekochte product en hoe de gebruiker het product met elke gewenste hoeveelheid water wil reconstitueren.

IGF-1 en de wet

De wetten en legaliteit rondom IGF-1 over de hele wereld kunnen sterk variëren, en het is aan elk individu om zijn due diligence uit te voeren bij het onderzoeken en leren van de wetten van het land, de staat en / of de provincie waarin zij verblijven. veel verschillen tussen landen, en het is belangrijk om je wetten en je rechten als individu te kennen. Onwetendheid is geen excuus om de wet te overtreden.

Met dat gezegd zijnde, criminaliseren het grootste deel van de westerse wereld (de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk, enz.) Het gebruik of bezit van IGF-1 niet. In deze landen is IGF-1 geen gereguleerde stof, maar de status ervan is die van een recept dat alleen op recept verkrijgbaar is (voor de weinige IGF-1-preparaten die worden geacht te worden gebruikt als geneesmiddelen voor mensen) en het kan niet zonder recept worden gekocht als een medicijn of supplement voor menselijk gebruik.

IGF-1 beschikbaarheid

IGF-1 in een van zijn varianten (LR3 en DES) is zeer algemeen verkrijgbaar, hoewel er zeer weinig tot geen preparaten van menselijke kwaliteit voor gebruik als medicatie bestaan. Dit is voor een groot deel toe te schrijven aan het feit dat IGF-1 nog steeds een experimenteel geneesmiddel is in klinische proeven en nog niet is beschouwd als een officieel medicijn voor de behandeling van kwalen. Het wordt momenteel klinisch als een experimentele stof gebruikt en dit kan in de toekomst veranderen.

Voorlopig is de beschikbaarheid van IGF-1 in de vorm van onderzoekspeptiden die worden verkocht door verschillende chemische onderzoeksfabrieken. Ze kunnen legaal worden gekocht bij een willekeurig aantal onderzoeksbedrijven en / of van hun websites.

Dit zijn producten die uitsluitend zijn bedoeld voor onderzoek en gebruik in laboratoria en tenzij ze worden gebruikt in een onderzoeks- en klinische omgeving die is goedgekeurd en gesanctioneerd door de FDA en medische instellingen / organisaties, zijn ze niet bedoeld voor menselijk gebruik of consumptie. Ze zijn geen producten van farmaceutische kwaliteit, noch zijn ze een medisch product en ze zijn niet bedoeld voor menselijk gebruik. Als zodanig zullen productiestandaarden en kwaliteitscontrole volgen.

Sommige producten van het ondergrondse laboratorium (UGL) van deze verbinding bestaan ​​wel, maar ze zijn er ver en weinigen tussenin, en moeten bekeken worden met onderzoek gezien de gemakkelijke toegang tot wettelijk onderzoek-alleen producten van deze verbinding op de open markt.

Hoe kun je IGF-1 kopen?

Zoals eerder vermeld, kunnen IGF-1 wereldwijd worden gekocht bij leveranciers van onderzoeksbevoorrading en zijn ze meestal toegankelijk via e-commerce-aankopen via de website. Nogmaals, dit zijn producten die uitsluitend zijn bedoeld voor onderzoek en niet zijn vervaardigd voor of bedoeld zijn voor menselijk gebruik.

Prijzen van deze producten zijn beschikbaar voor iedereen om openlijk te zien zoals geadverteerd op deze bedrijfswebsites, en zowel IGF-1 LR3 als DES verkopen normaal in het bereik van $ 90 – $ 120 per 1 mg gelyofiliseerd poeder.

De prijzen zijn afhankelijk van de fabrikant en het onderzoeksbureau dat het product verkoopt. Andere bronnen zijn typische anabole steroïdenleveranciers en bronnen, zowel online als offline (persoonlijke bronnen) die ook IGF-1-producten aanbieden. Nogmaals, prijzen kunnen in deze gevallen erg variëren, maar prijzen blijven normaal binnen het eerder genoemde bereik.