Het eerste dat u moet weten, is dat Nandrolon Fenylpropionaat veel van dezelfde eigenschappen heeft als nandrolon decanoaat (Deca). Eigenlijk werd nandrolon-fenylpropionaat als eerste op de markt gebracht in de jaren 50. Het werd commercieel verkocht onder de merknaam Durabolin.

Het bedrijf dat Durabolin maakte en verkocht, heette Organon. Later zou Organon een tweede formule maken, nandrolon decanoaat, die gebrandmerkt werd als Deca Durabolin.

Nandrolon Fenylpropionaat (NPP) Geschiedenis

Deze anabole steroïde heeft een kleine esterbasis en staat ook wel bekend als NPP. Het heeft nooit dezelfde populariteit bereikt als decanoaat, dat een grote esterbasis heeft. Dit komt vooral omdat de decanoaat-formule gemakkelijker te kopen was. Het werd op meer plaatsen verkocht. Tegenwoordig produceren ondergrondse laboratoria echter nandrolon fenylpropionaat en dit stimuleert de populariteit. Het wordt vaker gebruikt omdat het toegankelijker is.

Het wordt gemaakt in ondergrondse laboratoria omdat het illegaal is in Amerika en veel andere delen van de wereld. Het is eigenlijk moeilijk om NPP te vinden, hoewel het eenvoudiger is dan het vroeger was. Deze steroïde is legaal als het wordt voorgeschreven voor een medische aandoening. De meeste mensen die het willen, zoeken het echter omdat ze betere resultaten van bodybuilding willen. Een arts zal het om deze reden niet voorschrijven.

Waarom Nandrolon Fenylpropionaat gebruiken?

Deze anabole steroïde biedt een groot aantal prestatievoordelen en therapeutische voordelen. Afgezien van het hormoon testosteron, is nandrolon de anabole steroïde die het meest wordt voorgeschreven door artsen. De decanoaat-formule is echter de meest voorgeschreven vorm van nandrolon (in plaats van nandrolon fenylpropionaat).

Naast minder androgeen is NPP niet zo oestrogeen. NPP aromatiseert testosteron acht procent minder dan testosteron.

Over het algemeen tolereren mensen die nandrolon gebruiken het heel goed. Dit wil niet zeggen dat er geen risico op bijwerkingen is. Het is een anabole steroïde en ze hebben allemaal het risico op bijwerkingen.

Eigenschappen van Nandrolon Fenylpropionaat (NPP)

Laten we nu kijken naar de eigenschappen en functie van deze anabole steroïde. In termen van zijn wetenschappelijke structuur is het een anabole androgene steroïde van het 19-nortestosteron-type. Wanneer de 19-nor-classificatie van toepassing is, betekent dit dat zich op de negentiende positie een structurele testosteronhormoonverandering heeft voorgedaan. De verandering is dat het koolstofatoom van het hormoon op positie 19 is geëlimineerd.

Wanneer deze verandering wordt aangebracht in testosteron, wordt nandrolon gemaakt. Wanneer een korte ester genaamd fenylpropionaat wordt toegevoegd aan de gewijzigde formule (die nandrolon is), wordt nandrolon fenylpropionaat gemaakt.

Hoe functioneert het?

In termen van hoe nandrolon fenylpropionaat functioneert, is het net hetzelfde als nandrolon decanoaat. Beide zijn gemaakt van hetzelfde hormoon. Met NPP (nandrolon fenylpropionaat) is de halfwaardetijd korter en de uitbarsting van nandrolon is hierbij groter, na de injectie.

Nandrolon Fenylpropionaat

Kortom, als u geïnteresseerd bent in het stabiel houden van uw bloedspiegels, moet u NPP meer injecteren dan u nandrolon decanoaat in zou moeten spuiten.

In termen van hoe NPP zich verhoudt tot testosteron, is het meer anabool, maar niet zozeer. Om het in perspectief te plaatsen, nandrolon heeft een anabool-beoordeling van 125, terwijl testosteron een anabool-beoordeling van 100 heeft. Nandrolon is ook veel minder androgeen dan testosteron, met een score van 37 tegenover testosteron met een score van 100.

Verminderde androgene eigenschappen zijn omdat nandrolon vermindert tot DHN in plaats van tot DHT. Om deze reden is NPP gemakkelijker te verdragen voor mannen in hoge doses, in vergelijking met testosteron. DHN staat voor dihydronandrolon en DHT staat voor dihydrotestosteron.

Naast minder androgeen is NPP niet zo oestrogeen. NPP aromatiseert testosteron acht procent minder dan testosteron. Ook moet u weten dat nandrolon fenylpropionaat de aard heeft van progestageen, dat de bijwerkingen beïnvloedt.

NPP heeft veel van de goede eigenschappen van andere anabolen. Het overtreft echter andere steroïden in termen van wat het voor het menselijk lichaam kan doen. Om dit uit te leggen, willen we graag meer informatie delen over de beste eigenschappen van NPP.

Nandrolon Fenylpropionaat (NPP) Positieve kenmerken

Als u meer productie van IGF-1 wilt, dat een “insuline-achtige groeifactor” is, zal NPP dit afleveren. IGF-1 is een krachtig hormoon dat anabool is en zal het menselijk lichaam helpen bij het herstellen van een training. Dit belangrijke hormoon speelt een rol bij een groot aantal cellen.

Bovendien zal NPP glucocorticoïden remmen. Glucocorticoïden zijn cortisol-stresshormonen die een belangrijke rol spelen in hoe we ons voelen en in hoe gezond we zijn. Het is echter geen goede zaak dat onze niveaus van glucocorticoïden te hoog zijn, omdat dit kan leiden tot vetverbranding en spierverlies. Wanneer we veel fysieke inspanning doen, hebben we meer kans op een hoger niveau van stresshormonen. Het hormoon nandrolon kan de productie van stresshormonen verminderen.

Een ander voordeel van NPP is dat het de retentie van stikstof zal stimuleren. Ons weefsel voor spieren bestaat voor 16% uit stikstof. Wanneer de retentie daalt, gaan we een staat binnen die katabool is. Hoe meer we houden, hoe anaboler onze lichamen zijn.

Celreproductie

Nandrolon fenylpropionaat zal ook de synthese van eiwitten verhogen. Eiwitsynthese is het tempo waarin cellen eiwitten gaan maken. Eiwitten zijn bouwstenen voor spierweefsel.

Ook stimuleert Nandrolon ons aantal rode bloedcellen. Deze cellen leveren zuurstof aan onze bloedbanen. Wanneer de productie van rode bloedcellen stijgt, neemt ons spieruithoudingsvermogen toe en herstellen we gemakkelijker.

Een ander positief aspect van NPP is dat het de synthese van collageen en het gehalte aan botmineralen zal stimuleren. Als je sterker kraakbeen en botten wilt, en het vermogen om te herstellen van problemen met botten en kraakbeen, dan is deze anabole steroïde waarschijnlijk nuttig. Met name de verhoogde productie van collageen en de productie van botmineralen veroorzaakt door NPP zullen een goede gezamenlijke gezondheid gemakkelijker maken.

Medische voordelen van NPP

NPP wordt ook gebruikt om een ​​reeks medische aandoeningen te behandelen. Patiënten met hiv en kanker kunnen baat hebben bij het injecteren ervan, evenals patiënten met vermoeidheid en spierverslappende ziekten.

Degenen met bloedarmoede kunnen ervan profiteren. Andere voorbeelden van aandoeningen die kunnen worden behandeld met nandrolon fenylpropionaat omvatten borstkanker, bloedarmoede, hypofysaire dwerggroei, ernstige brandwonden, zweren, problemen bij mentale ontwikkeling (bij kinderen) en osteoporose.

Hoewel het voordelen biedt aan veel verschillende soorten patiënten, wordt het in Amerika meestal voorgeschreven aan mensen die lijden aan bloedarmoede, AIDS of HIV. Het is behoorlijk succesvol in termen van het verbeteren van de resultaten van de patiënt. In andere delen van de wereld kan het worden voorgeschreven voor andere soorten ziekten, naast de medicijnen die in de VS worden gebruikt. Er zijn enkele gevallen waar het wordt gebruikt om het verouderingsproces te vertragen.

Effecten van Nandrolon Fenylpropionaat (NPP)

Inmiddels hebben we enkele van de belangrijkste eigenschappen en functies van deze anabole steroïde besproken. Nu willen we het graag hebben over hoe NPP prestatielopers helpt. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in NPP, passen wel in deze categorie.

In het laagseizoen zal een prestatieatleet normaal gesproken een bulkcyclus ingaan en NPP is een effectieve steroïde voor deze fase. Het is ontworpen om de lichaamsgrootte en de spiermassa te vergroten. Alhoewel het vrij snel werkt, zal de groei niet snel zijn. De groei zal echter op een gestage manier plaatsvinden.

Houd in gedachten dat je genoeg calorieën moet consumeren om effectief te kunnen groeien. Dit betekent meer calorieën eten dan je verbrandt. Als je goed eet, krijg je maximale voordelen van NPP. Ook kunnen topsporters merken dat hun lichaam slanker is omdat dit hormoon hun metabolisme versnelt. Herstel van trainingen en blessures zal ook gemakkelijker zijn als u nandrolon fenylpropionaat toevoegt aan uw ballastfase-routine.

Effecten van Nandrolon Fenylpropionaat

Dit hormoon is ook een populaire keuze voor cut kuren. De steroïde is echter meer gekend om te bulken dan om te cutten. Wanneer u het gebruikt om te cutten, voorkomt u dat u spiermassa verliest. Jammer genoeg lopen we het risico om tijdens het cutten af ​​te vallen en kostbaar spierweefsel en vet te verliezen. Deze steroïde beschermt het spierweefsel waar bodybuilders zo hard voor werken.

Als u een uitstekend herstel wilt, is NPP misschien iets voor u. Veel bodybuilders gebruiken het in kleinere doses om toegang te krijgen tot dit voordeel. De steroïde maskeert de symptomen niet. In plaats daarvan biedt het een opluchting. Krachttoename kan ook gebeuren met deze steroïde. Dit is echter meestal niet de reden waarom het gekozen wordt.

Laten we het nu hebben over het nadeel. Met steroïden is er altijd een nadeel. Zoals we eerder al zeiden, is dit steroïde er één dat de meeste mensen goed verdragen. U moet echter de risico’s kennen.

Nandrolon Fenylpropionaat (NPP) bijwerkingen

Deze steroïde veroorzaakt bij sommige gebruikers bijwerkingen. Het is echter zeker niet een van de steroïden die bekend staat om zijn vervelende bijwerkingen. Als u bijwerkingen van NPP wilt voorkomen of beheren, moet u weten hoe de steroïde werkt. We hebben hierboven gedetailleerde informatie geboden. Bij de meeste mannen is het mogelijk om alle bijwerkingen van deze anabole steroïde te vermijden. Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen van NPP:

  • Oestrogeen: aangezien dit steroïde oestrogeen is, kan het de ontwikkeling van mannelijk borstweefsel, een opgeblazen gevoel en een hogere bloeddruk veroorzaken. Om deze bijwerkingen te voorkomen, kunnen mannen Aromatase-remmers gebruiken.
  • Androgeen: het risico op androgene bijwerkingen is lager, maar niet-bestaand. Voorbeelden van androgene bijwerkingen zijn acne en haarverlies (mannelijke kaalheid). Bij vrouwen is virilisatie een mogelijkheid. Als vrouwen virilisatieproblemen opmerken, moeten ze onmiddellijk stoppen met het nemen van NPP. Een vrouw kan bijvoorbeeld merken dat haar clitoris groter wordt, dat haar stem dieper wordt enzovoort. Het is belangrijk om onmiddellijk te stoppen met de injectie van deze steroïde als deze problemen zich beginnen te manifesteren.
  • Bijwerkingen bij vrouwen: wanneer een vrouw onmiddellijk stopt met het gebruik van NPP, is de kans groot dat de virilisatiesymptomen worden omgekeerd. Als ze de steroïde blijft gebruiken, ondanks symptomen van virilisatie, is het mogelijk dat de symptomen niet terugkeren.
  • Cholesterol: dit steroïde kan een negatief effect hebben op je cholesterolgehalte.
  • Testosteron-remming: dit hormoon remt de productie van natuurlijk testosteron. Mannen die de steroïde gebruiken, moeten dit doen tijdens het gebruik van exogeen testosteron.

NPP gebruik en doseringen

Voor de beste resultaten en om het risico op bijwerkingen te minimaliseren, wordt 50-100 mg NPP per dag aanbevolen. Deze injecteerbare steroïde kan dagelijks of driemaal per week worden gebruikt.

Geavanceerde bodybuilders kunnen grotere doses gebruiken, zoals 400-800 mg per week. De voorgestelde NPP zou moeten worden gebruikt met een vorm van injecteerbaar testosteron, aangezien een ‘deca dick’ duidelijk kan zijn wanneer testosteron volledig onderdrukt is tot hypochondrische niveaus.

Voor vrouwen moet 50-100 mg per week voldoende zijn en deze hoeveelheid moet ondervonden negatieve bijwerkingen beperken.