Nolvadex is de merknaam voor tamoxifencitraat. Het is een bekend en veelgebruikt medicijn dat zowel in de medische wereld als in de wereld van de krachtsport wordt gebruikt.

Er zijn echter wel enkele verschillen tussen Clomid en Nolvadex. Met name vanwege het positieve oestrogene effect dat Nolvadex in de lever met zich meebrengt, dat kan zorgen voor betere cholesterolverhoudingen, zien bodybuilders Nolvadex vaak als superieur aan Clomid. Daarnaast is het wat krachtiger en werkt het iets efficiënter.

Waar is het voor bedoeld?

Nolvadex kent als medische toepassing dat het wordt gebruikt om de groei van kankercellen te remmen bij een bepaald soort borstkanker dat afhankelijk is van estradiol om te groeien. Het blokkeert de receptoren in kankercellen, zodat ze ongevoelig worden voor estradiol en uiteindelijk afsterven.

Nolvadex

Vanwege deze eigenschappen is het voor bodybuilders een interessant middel om tijdens of na het gebruik van anabole steroïden de hormoonspiegel weer onder controle te krijgen en zodoende problemen die gerelateerd zijn aan oestrogeen te voorkomen of te verhelpen.

Toepassing bij bodybuilding

Het middel is een van de meestgebruikte opties om tijden of na je kuur de gevoeligheid van je lichaam te verlagen als het gaat om het omzetten van mannelijke geslachtshormonen in oestrogene hormonen.

Als je gebruik maakt van anabole steroïden, dan kan dit ervoor zorgen dat je lichaam een deel hiervan gaat omzetten in hormonen uit de oestrogeen groep. Dit gebeurd om de hormoonbalans in tact te houden. Het probleem is echter dat verhoogd oestrogeen serieuze bijwerkingen kan veroorzaken.

Door Nolvadex te gebruiken zul je deze bijwerkingen kunnen verminderen. Het zorgt er namelijk voor dat de receptoren die oestrogeen herkennen in het lichaam worden geblokkeerd. Hierdoor zal het lichaam minder heftig reageren op verhoogde oestrogeenwaarden.

Read about Nolvadex pct

Gebruik en dosering

Drug kan zowel tijdens de kuur worden gebruikt als er acute problemen ontstaan die gerelateerd zijn aan oestrogeen, zoals gyno of waterretentie. Daarnaast wordt het gebruikt tijdens de nakuur om de natuurlijke productie van testosteron weer op gang te brengen.

Nolvadex wordt geleverd in tabletten van 10, 20, 30 en 40 mg. Aangezien het een halfwaardetijd heeft van ongeveer 24 uur, is het raadzaam de effectieve kamagra bestellen doseringen dagelijks in te nemen.

Een gangbare dosering is 10-20 mg per dag. Dit kan worden verhoogd naar 30 mg indien je te maken krijgt met serieuze aromatiserende klachten als gyno.

Zorg er altijd voor dat je voldoende van dit middel in huis hebt als je van plan bent om met een kuur te beginnen. Op die manier kun je altijd op tijd anticiperen op problemen die ontstaan door een verhoogde oestrogeenspiegel. Deze klachten kunnen zéér serieus zijn, neem dit dus niet te licht op.