Parabolan is de merknaam en handelsnaam voor het anabole steroïde Tren Hex of Trenbolone Hex. Het is een langer werkende veresterde variant van de anabole steroïde Trenbolone, die het populairst is in de vorm van Trenbolone Acetate (een veel sneller werkende veresterde variant van Trenbolone).

Overzicht en geschiedenis van Parabolan

De Hexahydrobenzylcarbonate ester verlengt de halfwaardetijd van Trenbolone in de mate van ongeveer 14 dagen in plaats van 3 dagen, wat de halfwaardetijd is van Trenbolone Acetate.

Trenbolon in beide formaten zag zeer korte perioden van gebruik als een goedgekeurd medisch medicijn voor menselijk gebruik, omdat Trenbolone Acetate in de jaren tachtig korte tijd op de markt werd gebracht als Finajet en Finaject voordat het uit de handel werd gehaald en afgekeurd voor menselijk gebruik rond 1987.

Parabolan werd meer geschikt geacht voor gebruik door de mens tijdens zijn run op de markt voor geneesmiddelen op recept vanwege zijn langer acteren en langzamere vrijmakende eigenschappen dan Trenbolone Acetate, waardoor het veel geschikter en comfortabeler is voor klinisch en medisch gebruik met minder frequente injecties als resultaat.

Trenbolon zelf, ongeacht de ester die eraan is gehecht, staat bekend als de krachtigste conventioneel beschikbare anabole steroïde die vandaag door atleten en bodybuilders wordt gebruikt.

Initiële introductie van het middel

Trenbolon zelf werd voor het eerst onthuld, getest en in 1967 gepubliceerd door Roussel-UCLAF . Op dit moment werd Trenbolone Acetate onthuld, die de prototypische snelwerkende Trenbolone-ester was, evenals Trenbolone Undecanoate, de allereerste langwerkende Trenbolone-ester.

ParabolanTrenbolon Hexahydrobenzylcarbonate werd in Frankrijk gemaakt als een Franse variant van een langwerkende trenbolonverbinding. De hexahydrobenzylcarbonate ester verleende Trenbolone bijna exact dezelfde halfwaardetijd als de decanoaatester, omdat ze erg op elkaar leken.

Trenbolon Hexahydrobenzylcarbonate werd vervolgens opgepikt door Negma Laboratories in Frankrijk, dat vervolgens Tren Hex op de markt bracht onder de handelsnaam Parabolanop de geneesmiddelenmarkt. Het werd ook verkocht onder de naam Hexabolan, die op dat moment minder bekend was.

Trenbolon in de vorm van trenbolon-hexahydrobenzylcarbonaat (verkocht als Parabolan) was de enige variant van trenbolon die officieel werd vervaardigd en goedgekeurd voor gebruik door de mens. Hoewel Trenbolone-acetaat kort werd verkocht als Finajet en Finaject voor humaan gebruik, was het gebruik als geneesmiddel voor menselijke kwaliteit zeer kort en kort. Trenbolone Acetate was en wordt vandaag alleen gebruikt als een diergeneesmiddel.

Parabolan als geneesmiddel

Tijdens het bewind van Parabolan als een door de mens goedgekeurd geneesmiddel, werd het voornamelijk gebruikt in Frankrijk als een medicijn voor de behandeling van spierafval, spierafbraak, ondervoeding en als een medicijn voor de behandeling van verschillende vormen van osteoporose.

Vanwege de extreem sterke androgene aard van Parabolan (ongeveer 5 keer de androgene sterkte van testosteron), waren er problemen met de toediening ervan aan kinderen (met name vrouwelijke kinderen). Het gebruik ervan bij andere traditioneel androgeengevoelige patiënttypen (zoals oudere en volwassen vrouwen) was niet zo lastig.

Parabolan was lange tijd zeer succesvol op de Franse markt voor geneesmiddelen op recept, maar in 1997 werd het opzettelijk stopgezet door Negma. Dit was vooral te wijten aan de kwestie van verhoogde anti-steroïde hysterie en sentiment gedurende de late jaren tachtig en vroege jaren 1990, die veel farmaceutische bedrijven ertoe brachten de productie van verschillende anabole steroïden volledig stop te zetten en te elimineren (vooral die anabole steroïden) die werden meer gebruikt door atleten dan voor medische doeleinden.

Helaas was Parabolan een van de anabole steroïden die aan dit lot waren bezweken. Gelukkig wordt er echter nog steeds een uiterst kleine hoeveelheid farmaceutische Parabolan geproduceerd (hoewel niet in Frankrijk) en het is een uiterst zeldzaam product dat het zelfs niet waard lijkt om door de moeite te gaan om het te verkrijgen, zoals namaak. Parabolan is waarschijnlijk in grotere aantallen in de handel dan Parabolan van farmaceutische kwaliteit.

Afkeuring als geneesmiddel

Trenbolon wordt in het algemeen algemeen beschouwd als zijnde momenteel niet goedgekeurd door de medische instelling voor menselijk gebruik. Het goede nieuws is echter dat het momenteel in klinisch onderzoek als een meer selectieve anabole steroïde dan andere wordt onderzocht , waardoor het de mogelijkheid biedt voor medische toepassing.

Dit kan een zeer sterke aanwijzing zijn dat Trenbolone binnenkort opnieuw kan binnenkomen op de markt voor geneesmiddelen voor menselijk voorschrift en herkeuring voor menselijk gebruik, maar het is onbekend hoe lang het kan duren voordat dit gebeurt.

Chemische kenmerken van Parabolan

Trenbolon zelf is een synthetisch derivaat van Nandrolon, wat betekent dat het een modificatie van Nandrolon is. Dit betekent ook dat Trenbolonacetaat geclassificeerd als 19-nor compound, waardoor het mist de 19 ste koolstof die gewoonlijk wordt vastgehouden door Testosteron en andere anabole steroïden (behalve nandrolon).

Zowel Nandrolon en Trenbolone niet over deze 19 bezitten koolstof, en ze zijn daarom geclassificeerd als 19-nor verbindingen. Dit resulteert er ook in dat Trenbolone en Nandrolon worden gecategoriseerd als Progestins, wat betekent dat ze Progestogene activiteit in het lichaam vertonen en wisselend wisselwerking met de Progestosteron- receptor zullen vertonen .

In het bijzonder bezit trenbolon dubbele bindingen bij koolstofatomen 9 en 11 vanwege het feit dat de waterstofatomen die voorheen de vrije elektronen op deze koolstoffen in beslag namen, waren verwijderd. Daarom moesten dubbele bindingen tussen die koolstofatomen en hun naburige koolstofatomen worden vastgesteld om de leegte te vullen. Deze aanpassingen creëren drie verschillende kenmerken en mogelijkheden voor Trenbolone:

  1. Er ontstaat een significant grotere affiniteit voor de androgeenreceptor, waardoor trenbolon veel krachtiger is dan het nandrolon- hormoon nandrolon. Trenbolon bezit 5 keer de anabole spieropbouwende kracht dan testosteron, waarbij de anabole beoordeling van het anestheticum 100 is en de anabolische score van Trenbolone 500 is.
  2. Trenbolon wordt volledig resistent tegen aromatisering (de omzetting in oestrogeen), zoals het aromatase-enzym (het enzym dat verantwoordelijk is voor aromatisering ) kan trenbolon niet herkennen als een geschikt substraat voor chemische reacties [4] . Dit is anders dan Nandrolon, dat alleen maar beter bestand is tegen aromatisering dan testosteron, in plaats van volledig immuun te zijn voor trenbolon.
  3. Een zeer hoge weerstand tegen metabolisme in het lichaam. Deze aanpassingen laten trenbolon langer in zijn actieve vorm rondhangen dan de meeste andere anabole steroïden, en dit wordt ook duidelijk door het feit dat de meerderheid van de trenbolon die wordt uitgescheiden in de urine zich in het oorspronkelijke formaat bevindt en niet door een grotere hoeveelheid die wordt uitgescheiden als metabolieten. Dit is ook te danken aan het grotere anabole effect.

Parabolan is in het bijzonder een gemodificeerde variant van trenbolon via de toevoeging van een hexahydrobenzylcarbonaatester aan de 17-beta-hydroxylgroep op de steroïdstructuur van trenbolon. Dit resulteert in een lagere afgiftesnelheid en een langere halfwaardetijd van de verbinding, wat ongeveer 14 dagen is.

Het lichaam moet werken om eerst deze esterbinding af te breken voordat het hormoon door het lichaam kan worden gebruikt en daarom wordt een langere halfwaardetijd ervaren. De toevoeging van een ester aan het hormoon dient slechts om de halfwaardetijd van het hormoon te verlengen en verandert niets aan de farmacologische effecten van trenbolon in het lichaam.

Eigenschappen van Parabolan

Parabolan is een zeer veelzijdige anabole steroïde beschikbaar voor atleten en bodybuilders die letterlijk voor elk gewenst doel kunnen worden gebruikt. Het is een extreem krachtige anabole steroïde die geen hoge doses nodig heeft om gunstige prestaties of lichaamsbouwveranderingen teweeg te brengen. Het is 5 keer de anabole sterkte van testosteron, waardoor het een ideale keuze is voor ballaststoffen, krachttoename en / of toevoeging van magere massa.

eigenschappen van ParabolanHet toegevoegde voordeel van Parabolan is het onvermogen om gearomatiseerd te worden in oestrogeen, wat resulteert in absoluut geen waterretentie of een opgeblazen gevoel van Parabolan alleen. Het resultaat is een volledig gebrek aan oestrogeen- gerelateerde bijwerkingen, waardoor de gebruiker volledig de gezwollen en opgeblazen look die zware aromatizable androgenen (zoals Dianabol) zal bieden. Het resultaat is een aanzienlijke en dramatische vetvrije massa en krachtstoename met Parabolan in combinatie met een geschikt dieet en trainingsregime.

Natuurlijk kan Parabolan ook gemakkelijk worden gebruikt voor het doel van vetverlies, snijden en pre-contest. Het is in feite de meest gewilde anabole steroïde door competitieve bodybuilders en wordt als een onmisbare toevoeging beschouwd in een cyclus van een competitieve bodybuilder die gewoonlijk wordt aangeduid als “de nectar van de goden”.

Trenbolone extreem sterke nutriëntenverdelingseffecten kunnen resulteren in vrij snel vetverlies in combinatie met een schoon calorisch tekort en een goede training. De sterk androgene aard van Parabolan heeft ook de neiging om de hardheid en vasculariteit van de spieren en het lichaam naar voren te brengen, waardoor de “3D” -look wordt gecreëerd die vaak wordt gezocht door bodybuilders (op voorwaarde dat lichaamsvet laag genoeg is om dit te zien).