Het schildklierhormoon T3 kent een aantal in het lichaam, waaronder het regeluren van je stofwisseling. Het is ook als supplement verkrijgbaar in synthetische vorm, met als doel om je stofwisseling te versnellen om vetverlies te stimuleren.

Overzicht en geschiedenis van T3

Cytomel is een merk- en handelsnaam voor T3, dat is Liothyronine Sodium. Liothyronine Sodium is een synthetische variant van het eigen schildklierhormoon van het menselijk lichaam. Het moet duidelijk Levothyroxine Sodium (T4)zijn dat het eigen natuurlijke endogeen geproduceerde schildklierhormoon van het menselijk lichaam feitelijk bekend staat als Triiodothyronine, dat verschilt van het natriumthiosroninezuur.

Liothyronine is de L-isomeer van Triiodothyronine. Liothyronine en Triiodothyronine zijn beide vrijwel identiek aan elkaar, maar Liothyronine is een krachtiger variant en wordt ook beter oraal geabsorbeerd. Daarom is het ontwikkeld tot een receptgeneesmiddel en preparaat dat bekend staat als Cytomel, Tiromel, Tertroxin, enz.

Binnen een medische en klinische setting, Cytomel (T3) wordt gebruikt bij de behandeling van hypothyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier van een persoon de juiste en normale niveaus van schildklierhormoon niet afscheidt voor een goede functie.

In een dergelijk geval wordt hypothyreoïdie vaak gediagnosticeerd via een bloedtest die het serumhormoonprofiel van schildklierhormonen (T3, T4 en TSH, schildklierstimulerend hormoon) analyseert. Hypothyreoïdie brengt ook verschillende symptomen met zich mee, zoals een gebrek aan energie, lethargie,T3 is het primaire schildklierhormoon dat door het lichaam wordt gebruikt.

T3 en gebruik door bodybuilders

Helaas is T3 een van die verbindingen in de bodybuilding- en atletiekgemeenschap die een grote hoeveelheid mystiek, geruchten en leugens heeft verzameld die al jarenlang worden verspreid met betrekking tot wat het doet, het gebruik ervan en hoe het moet worden gebruikt.

Dientengevolge zijn velen binnen de anabole steroïden gebruikende gemeenschap dodelijk bang geworden voor schildklierhormoon T3 en huiveren bij het loutere noemen van het gebruik ervan. Dit schildklierhormoon T3profiel stelt deze misvattingen recht en verduidelijkt veel van de algemene misvattingen met betrekking tot Cytomel.

T3 werd oorspronkelijk geformuleerd als een geneesmiddel door middel van een extract van de schildklier. Veel hormonale geneesmiddelen zijn op dezelfde manier ontstaan, zoals ze zijn afgeleid van de endocriene klieren van de kadavers van dieren en mensen.

De allereerste toepassing van dit schildklierextract werd in 1981 toegediend aan een persoon die leed aan myxoedeem, wat een huidaandoening is die normaal het gevolg is van hypothyreoïdie . Schildklierhormonenwaren enkele van de allereerste hormonale geneesmiddelen die werden gebruikt op het gebied van endocrinologie en bij de behandeling van vele aandoeningen en ziekten.

De allereerste schildklierextracten bevatten niet alleen T3, maar ook T4 en deze extracten werden gedurende meer dan 60 jaar gebruikt in de geneeskunde. In de jaren vijftig namen de methoden om schildklierhormonen aan te maken, synthetisch over en werden de eerder gebruikte schildklierextracten weggedaan.

Populaire schildklierhormonen op de markt

Liothyronine Sodium (T3) en Levothyroxine Sodium (T4) zijn de twee meest populaire momenteel gebruikte synthetische schildklierhormonen en zijn overal verkrijgbaar, zowel in de Verenigde Staten als internationaal. Cytomel is meestal de meest gebruikte en meest erkende merknaam van T3, vooral in de Verenigde Staten. In de VS wordt Cytomel vervaardigd door King Pharmaceuticals.

T3 is, net als veel andere aanvullende bodybuildingsgeneesmiddelen , overal verkrijgbaar met zeer weinig of geen wetten met betrekking tot de verkoop, distributie, aankoop of gebruik ervan in de meeste landen over de hele wereld. Het wordt vervaardigd door tientallen verschillende farmaceutische bedrijven over de hele wereld met verschillende merk- en handelsnamen, evenals een gevarieerde selectie van generieke T3-producten.

Vanwege de enorme beschikbaarheid en productie van dit product is het niet ongebruikelijk om een ​​grote variatie te vinden in verschillende T3-doseringen in de verschillende producten. T3 kan bijvoorbeeld vaak worden gezien in concentraties van 5 microgram, 25 microgram en helemaal tot 50 microgram tabletten.

Eigenschappen van Cytomel (T3)

T3 in het lichaam is verantwoordelijk voor het reguleren van de opname van verschillende voedingsstoffen in cellen en in de mitochondria van die cellen om effectief te worden gebruikt voor de productie en consumptie van energie . De mitochondriën van elke afzonderlijke cel in het lichaam maken gebruik van koolhydraten (voornamelijk), vet en zelfs eiwitten voor de productie van een energiebron die bekend staat als ATP (Adenosine Triphosphate).

Cytomel (T3)Door de inname van meer T3 zal deze productie van ATP toenemen, wat leidt tot een verhoogde snelheid van energieverbruik in de vorm van vetten, koolhydraten en eiwitten. Vandaar dat dit schildklierhormoon T3 de reden is waarom het gebruik van te veel T3 zonder het gebruik van anabole steroïden tot spierverlies kan leiden.

De bodybuilding en atletische wereld wordt aangetrokken door het gebruik van T3 als een lichaamsverbetering en / of prestatieverhogend medicijn vanwege zijn vermogen om het metabolisme van het lichaam duidelijk te stimuleren in de poging om lichaamsvet in een groter tempo te metaboliseren.

T3 wordt traditioneel gebruikt tijdens het doorsnijden, op dieet en / of pre-wedstrijd fasen van training vanwege het universele doel van deze fasen om lichaamsvet af te breken, hoewel Cytomel de laatste jaren enige populariteit heeft gekregen als een nuttig middel tijdens ballaststoffen en massale winstgevendheid trainingsfasen (normaal in combinatie met anabole steroïden) om op een efficiëntere manier voedingsstoffen te verwerken en / of het lichaamsvetniveau lager te houden tijdens perioden met een hogere calorie-inname.

Stacken tijdens een cut

Cytomel (T3) wordt vaak gebruikt met anabole steroïden vanwege de significante invloed op het metabolisme van het lichaam als geheel. Het is heel belangrijk om te begrijpen dat T3 niet-onderscheidend is wat betreft de metabolische eigenschappen van schildklierhormoon T3 het metabolisme – het zal het metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten evenveel verhogen.

Daarom is er, afgezien van een bepaalde dosis T3, een verhoogd risico op spierverlies door een verhoogde eiwitomzet. Door degebruik van anabole steroïden en een correct aangepast dieet, kan dit spierverlies als gevolg van T3 worden voorkomen als gevolg van de stikstofhoudende en proteïne-sparende eigenschappen van theanabole steroïden.

Cytomel (T3) wordt ook vaak gecombineerd met andere vetverbranders om het algehele effect te vergroten, omdat het synergistisch werkt met andere vetverbranders. Sommige hiervan omvatten efedrine , clenbuterol , albuterol , menselijk groeihormoon ( HGH ) en andere vetverbranders.

De combinatie van T3 met anabole steroïden en andere vetverbranders, evenals de mogelijke interacties daartussen, zullen verder in meer detail worden schildklierhormoon T3 behandeld in de delen Cytomel (T3) Doses en Cytomel ( T3 ) van dit profiel.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>