Een van de meest krachtige injecteerbare anabole steroïden om spiermassa mee op te bouwen is trenbolone. Het is een enorm doeltreffend middel dat bekend staat vanwege zijn anabole eigenschappen. In de praktijk is dit wel een middel dat vaak door meer ervaren gebruikers van AAS wordt gebruikt, omdat het voor een aantal vrij heftige bijwerkingen kan zorgen. Het is dus vrij zwaar in gebruik, maar indien je bereid bent dit te ondergaan, dan krijg je er ook spectaculaire resultaten voor terug.

Samenstelling trenbolone

Tren, zoals trenbolone in de volksmond wordt genoemd, valt onder de groep AAS genaamd 19-nortestosteron . Deze vorm van AAS is gebaseerd op testosteron, maar op de 19e positie in het sterolskelet is een koolstofatoom is verwijderd. Aan deze aanpassing dankt Trenbolonedeze groep middelen zijn naam. Een ander populair middel dat onder de groep van 19-nortestosteron valt is Deca-Durabolin.

Trenbolone is een bewerkte variant van nandrolon. Het is een stof die vergeleken met testosteron per miligram een sterkere werking heeft. Daarnaast heeft het verhoudingsgewijs meer anabole eigenschappen als je het afzet tegen de androgene eigenschappen die het bezit.

Het middel is c-17 alpha gealkaliseerd waardoor het niet levertoxisch is.