Turinabol is een orale anabole steroïde die wat betreft kracht en bijwerkingen ergens het midden houdt van Anavar en Dianabol. Het staat vooral bekend om zijn spieropbouwende kwaliteiten in combinatie met milde androgenen bijwerkingen.

Geschiedenis

Turinabol is in 1962 op de markt gebracht door het Oost-Duitse Jenapharm, gevestigd in het gelijknamige Jena. De drug is vooral bekend geworden als een van de meestgebruikte middelen in de Oost-Duitse dopingschandalen, die begin jaren ’90 aan het licht kwamen. De bekendste atlete die hierbij werd geschorst, was de topsprintster Katrin Krabbe.

Na dit breed uitgemeten dopingschandaal werd de productie van Turinabol door Jenapharm stopgezet. Het middel is om die reden tegenwoordig alleen maar verkrijgbaar op de zwarte markt.

Onlangs nog is overigens ook UFC megaster Jon Jones gepakt op het gebruik van Turinabol. Het middel wordt heden ten dagen dus nog steeds gebruikt door topatleten.

Eigenschappen en werking

De voordelen van Turinabol zijn in veel verschillende sporten toepasbaar. Als we het hebben over bodybuilding dan zal Turinabol vooral zorgen voor meer kracht en in mindere mate zorgen voor versnelde hypertrofie. Het is goed te stacken met andere middelen, waardoor het specifieker kan worden gebruikt in een kuur, bijvoorbeeld als kickstart.

Gebruik door vrouwen

Als een van de weinige AAS is Turinabol relatief veilig voor vrouwen om in kleine hoeveelheden te Turinabolgebruiken, zonder een groot risico op Virilisatie. Het is niet zo mild als Anavar, maar op lage doseringen, waarbij vrouwen goed op de reacties van hun lichaam moeten letten, is het in veel gevallen een middel dat goed door vrouwen wordt verdragen.

Om deze reden is het voor veel vrouwen die in competitieverband deelnemen aan wedstrijden een populaire keuze in het landschap van AAS.

Dosering en gebruik

Net als veel andere orale AAS is Turinabol 17aa . Hierdoor is het relatief zwaar voor de lever. Met name de cholesterolverhoudingen kunnen hierdoor verslechteren. Het is dan ook niet aan te raden om Turinabol langer dan 6 weken te gebruiken. Daarnaast is het ook geen goed idee het tegelijkertijd met andere 17aa steroïden te gebruiken.

De gangbare doseringen voor Turinabol zijn:

  • Mannen – 30mg tot 40mg per dag
  • Vrouwen – 2,5 tot 5mg per dag

Androgene bijwerkingen

Ondanks zijn relatief milde bijwerkingen, kent Turinabol toch een realistisch risico op androgene bijwerkingen. Je kunt hierbij denken aan een aantal veelvoorkomende zaken als:

  • Acne
  • Haaruitval
  • Meer lichaamshaar
  • Virilisatie

Nakuur

Turinabol verlaagd de natuurlijke aanmaak van testosteron. Na een kuur dien je dit dan ook weer zo snel mogelijk op gang tehelpen door middel van een nakuur. De standaard nakuur na een periode Turinabol te hebben gebruikt is twee weken een standaard dosering Nolvadex.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>